01/11/2018 01/11/2018 Η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Καρπενησίου και το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ι.Α.Α. ΚΕΣΟ (Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων με θέμα: “Στηρίζουμε τις οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά”, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 & την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο...
01 Νοεμβρίου, 2018 - 10:22

“Στηρίζουμε τις οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά”

Διαδώστε:
“Στηρίζουμε τις οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά”

Η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Καρπενησίου και το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ι.Α.Α. ΚΕΣΟ (Κέντρο Στήριξης Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων με θέμα: “Στηρίζουμε τις οικογένειες, μεριμνούμε για τα παιδιά”, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 & την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Πιο αναλυτικά το Σάββατο 3 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 θα ομιλήσουν η κ. Ευγενία Τσουμάνη, Δικηγόρος, πρωην Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. και Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, με θέμα: «Η βία μέσα στην οικογένεια. Πρόκληση και ευθύνες«.

Στη συνέχεια η κ. Έφη Μπέκου, Οικονομολόγος και Γενική Γραμματέας Αλληλεγγύης του Υπουργείου Εργασίας, θα αναπτύξει το θέμα: «Τα αίτια, η αντιμετώπιση και η ανάδειξη άλλων μορφών βίας (εμπορία, διακίνηση, πορνεία)«.

Τέλος η κ. Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης θα ολοκληρώσει με την εισήγησή της, την απογευματινή συνεδρία.

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και ώρα 18:00 ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, ιδρυτής και πρόεδρος του Ινστιτούτου «Cyber Security International (CSI)», θα μιλήσει με θέμα: «Η κακοποίηση των παιδιών σήμερα και κίνδυνοι για την οικογένεια από το διαδίκτυο«.

Μετά το πέρας της εισηγήσεως, θα επακολουθήσει θεατρική παράσταση «Κόκκινη Μνήμη«, με αντικείμενο την ενδοοικογενειακή βία, μονόπρακτο με την Πωλίνα Γκιωνάκη σε σκηνοθεσία Γίαννη Βαμβακά, κατάλληλο για ενηλίκους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα υπάρχει κλιμάκιο ιατρών σε ειδικό χώρο στο Συνεδριακό, όπου θα παρέχει δωρεάν οπτομετρικό έλεγχο στα παιδιά των Δημοτικών μας Σχολείων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων