18/11/2022 19/11/2022 Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 οι ενημερωτικές επισκέψεις στα Δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου για τη Σχολή των παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου. Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος συνοδευόμενος από τον πρωτ. Κωνσταντίνο Λιάπη, υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφθηκε το 4ο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου έτυχε...
18 Νοεμβρίου, 2022 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2022 - 0:47

Ενημέρωση μαθητών για τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου

Διαδώστε:
Ενημέρωση μαθητών για τη Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Μ. Καρπενησίου

Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 οι ενημερωτικές επισκέψεις στα Δημοτικά σχολεία του Καρπενησίου για τη Σχολή των παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου.

Πιο συγκεκριμένα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος συνοδευόμενος από τον πρωτ. Κωνσταντίνο Λιάπη, υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως, επισκέφθηκε το 4ο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τους διευθυντές των σχολείων και την εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και από τους μικρούς μαθητές.

Στην προσπάθεια να συμβάλλει στην διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γνωστοποίησε την ύπαρξη της Σχολής, η οποία στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων και παρουσίασε τους δόκιμους μουσικούς. Κάθε Τετάρτη έρχονται στο Καρπενήσι από τη Λαμία ο κ. Δημήτριος Ρούσκας-δάσκαλός στα κρουστά, ο κ. Ανδρέας Λενάς-δάσκαλος στο λαούτο και ο κ. Ευάγγελος Μπακόπουλος-δάσκαλος στο κλαρίνο. Αφού ο καθένας παρουσίασε το όργανο στο οποίο ειδικεύεται, έπαιξε ένα αυτοσχεδιασμό και στη συνέχεια όλοι μαζί παρουσίασαν ένα παραδοσιακό τραγούδι, ενθουσιάζοντας ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ανάλογη επίσκεψη και στα άλλα δύο σχολεία της πόλης, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου.

Είναι σημαντικό στον τόπο μας που καθημερινά φθίνει, να δίνεται η δυνατότητα στους μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής να διδαχθούν και να γνωρίσουν τον μοναδικό κόσμο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων