13/02/2020 13/02/2020 Τις προσεχείς ημέρες η τοπική Εκκλησία τιμά την μνήμη δύο νεομαρτύρων: του Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού κια του Αγίου Ρωμανού του εξ Ανδρανόβης, εκ της χορείας των δικών Ευρυτάνων Αγίων. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού. Ο εορτασμός θα γίνει στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Καρπενήσι, σύμφωνα με...
13 Φεβρουαρίου, 2020 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2020 - 9:46

Εορτασμός δύο Νεομαρτύρων Ευρυτάνων Αγίων

Διαδώστε:
Εορτασμός δύο Νεομαρτύρων Ευρυτάνων Αγίων

Τις προσεχείς ημέρες η τοπική Εκκλησία τιμά την μνήμη δύο νεομαρτύρων: του Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού κια του Αγίου Ρωμανού του εξ Ανδρανόβης, εκ της χορείας των δικών Ευρυτάνων Αγίων.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, τιμάται η μνήμη του Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού. Ο εορτασμός θα γίνει στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Καρπενήσι, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη (13/2) και ώρα 17:30 πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

Παρασκευή (14/2) όρθρος και αρχιερατική θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας θα τελεσθεί και η εις διάκονον χειροτονία του κ. Στυλιανού Κορορού, εξ Αιγίνης καταγομένου, αποφοίτου Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών & Νοσηλευτικής (Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας).

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, μνήμη του Αγίου Ρωμανού του εξ Ανδρανόβης, ο εορτασμός του θα γίνει στον Ασπρόπυργο Ευρυτανίας, σύμφωνα με το κάτωθι πρόγραμμα:

Σάββατο (15/2) και ώρα 17:00 πανηγυρικός εσπερινός.

Κυριακή (16/2) όρθρος κια αρχιερατική θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων