13/07/2021 14/07/2021 Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, ο Aναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επισκέψεώς του στην Ευρυτανία, τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στους κοινωνικούς φορείς του τόπου. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η συνεργασία, έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της πανδημίας που...
13 Ιουλίου, 2021 - 16:03
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2021 - 0:40

«Οι εκκλησίες είναι άδειες – Σε ποιον να απευθυνθούμε;»

Διαδώστε:
«Οι εκκλησίες είναι άδειες – Σε ποιον να απευθυνθούμε;»

Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο πραγματοποίησε σήμερα, Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, ο Aναπλ. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στυλιανός Πέτσας, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επισκέψεώς του στην Ευρυτανία, τόσο στην Αυτοδιοίκηση όσο και στους κοινωνικούς φορείς του τόπου. Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η συνεργασία, έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα της πανδημίας που μαστίζει τη χώρα μας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε τη βοήθεια του Σεβασμιωτάτου στο θέμα της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, λέγοντάς του ότι από τη θέση που έχει, μιλά στις καρδιές των ανθρώπων… Ο Σεβασμιώτατος, ωστόσο, του θύμισε ότι «αυτό το πρόβλημα (του κορωνοϊού) έχει θίξει την εκκλησία, η οποία στοχοποιήθηκε ως θεσμός» και, ως εκ τούτου, «δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα». «Όλο αυτό το διάστημα οι εκκλησίες, ειδικά στα χωριά, είναι άδειες», είπε και αναρωτήθηκε εύλογα: «Να απευθυνθούμε πού;»…

«Εμείς δεν έχουμε αντίρρηση. Εγώ δεν είμαι -σας το λέω ευθέως- ούτε υπέρ ούτε κατά. Είναι ελεύθερος ο καθένας να λειτουργήσει και να σκεφτεί όπως θέλει… Σίγουρα για το γενικό καλό πρέπει να εμβολιαστούμε. Από την άλλη όμως, επειδή υπάρχουν και πολλές ενστάσεις, επειδή έχουμε (σ.σ. ως εκκλησία) ήδη φορτωθεί πολύ -θα σας δείξω και μέιλ και επιστολές, τι σχόλια δεχόμαστε και από τις δύο πλευρές- κατακρινόμαστε απ’ όλους, περπατάμε σε τεντωμένο σκοινί και έχω την αίσθηση ότι εάν μπούμε σε αυτή τη λογική, θα μείνουμε μόνοι μας στις εκκλησίες χωρίς κανέναν πιστό… Κάνουμε ό,τι μπορούμε, έτσι βοηθάμε, αλλά σας λέω ανοιχτά ό,τι αυτά δεν είναι εύκολα», είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε:

«Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μείνει μόνοι. Σας λέω ανοιχτά και επίσημα ότι δεν μπορώ. Μπορείτε να ρωτήσετε… Δεν θα βρεθεί κανείς να πει ότι εγώ τον απέτρεψα. Πιστεύω ότι ειδικά όσοι έχουν προβλήματα πρέπει να το κάνουν οπωσδήποτε. Δεν μου είναι, όμως, εύκολο να μπω σε αυτή την διαδικασία. Εδώ είμαστε μικρή κοινωνία. Δεν θέλω να πει κάποιος ότι εγώ τον ώθησα να κάνει το εμβόλιο».

 

Στον αντίλογο του κ. Πέτσα ότι η εκκλησία δεν είναι μόνη, ο Σεβασμιώτατος αντέτεινε ότι «στην τηλεόραση, των Θεοφανείων έπαιξαν πλάνα από αγιασμούς παλαιότερων ετών χωρίς μάσκες (αφού τότε δεν χρειάζονταν), και υπήρξαν πολλά τέτοια περιστατικά, όπου η εκκλησία κατηγορήθηκε, αλλά δεν ενδιαφέρθηκε κανείς να την αποκαταστήσει». «Δεν είμαστε μαζί δυστυχώς και δεν φταίμε εμείς. Δεν θέλουμε κανείς να νοσήσει. Το πέρασα κι εγώ και δεν ήταν εύκολο. Μακάρι όλα να πάνε καλά, να τελειώσει γρήγορα. Όλοι ετοιμαζόμαστε ποικιλλότροπα. Θα βοηθήσουμε, αλλά δεν μπορώ να γίνω επιτακτικός», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων