22/03/2024 24/03/2024 Για τις αντιδράσεις από ορισμένους Μητροπολίτες και για το τι πρόκειται να πράξει ο ίδιος έναντι βουλευτών που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ενόψει της Κυριακής της Ορθοδοξίας και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην παραστεί στο γεύμα στο...
22 Μαρτίου, 2024 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 19:06

Καρπενησίου Γεώργιος: «Ως Επίσκοπος έχω δικαίωμα να εκφράσω τα παράπονα μου προς την Πολιτεία»

Διαδώστε:
Καρπενησίου Γεώργιος: «Ως Επίσκοπος έχω δικαίωμα να εκφράσω τα παράπονα μου προς την Πολιτεία»

Για τις αντιδράσεις από ορισμένους Μητροπολίτες και για το τι πρόκειται να πράξει ο ίδιος έναντι βουλευτών που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ενόψει της Κυριακής της Ορθοδοξίας και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να μην παραστεί στο γεύμα στο Προεδρικό Γεύμα που παραθέτει κατ΄ έθος ετησίως τέτοια ημέρα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Mιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 την Παρασκευή αναφορικά με τις αντιδράσεις Μητροπολιτών κατά βουλευτών, ο Μητροπολίτης Καρπενησίου είπε: «Eγώ δεν έχω δικαίωμα να πω σε κάποιον “έξω από την εκκλησία”, αλλά ως πολίτης και ως Επίσκοπος έχω κάθε δικαίωμα να παραπονεθώ και να εκφράσω τα παράπονα μου προς την Πολιτεία».

Ερωτηθείς για τις πιο ηχηρές φωνές που έχουν ακουστεί στην Εκκλησία, όπως από τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος είπε πως «υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αντιμετώπισης ενός θέματος. Εγώ μέσα στην εκκλησία δεν θέλω αντιδράσεις και αποδοκιμασίες. Έξω από την εκκλησία μπορούν να εκφραστούν αντιδράσεις. Οι ακραίες αντιδράσεις δεν βοηθούν κάπου, υπάρχουν πολλοί τρόποι να αντιδράσουμε πολιτισμένα».

«Ξεχνάμε πολύ εύκολα σαν λαός, θα ξεχαστεί κι αυτό για να έρθει κάτι άλλο», είπε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, λέγοντας ακόμη ότι έχουν αλλάξει και τα δεδομένα στην κοινωνία, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι το 1982 όταν καθιερώθηκε ο πολιτικός γάμος στην Ελλάδα, «ο μακαριστός Σεραφείμ είπε “θα χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες σε όλη την χώρα” και αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο στην Κυβέρνηση. Σήμερα αν γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα έχει τόση σημασία…».

Ως προς την νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών ανέφερε ότι «η διαχείριση του θέματος είναι ένα ζήτημα, γιατί να γίνει τόσος θόρυβος και τόσος ντόρος… θα μπορούσε να περάσει το νομοσχέδιο ένα βράδυ από την Βουλή. Άλλωστε, ότι αφορά τα νομικά θέματα είναι όλα ρυθμισμένα από το δίκαιο μας».

Επιφυλάχθηκε τέλος να απαντήσει ως προς την βάπτιση παιδιών ομόφυλων ζευγαριών, λέγοντας ότι «στην Σύνοδο είπαμε να το συζητήσουμε πρώτα και να πάρουμε απόφαση επ’ αυτού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων