18/11/2020 18/11/2020 Παραινετική Εγκύκλιο εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος για την πανδημία του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος αναφέρει “Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη αδερφοί μου, να κλείσουμε τις οθόνες και να ανοίξουμε τις καρδιές μας στο Θεό μας και να τον παρακαλέσουμε για τον εαυτό μας, για τα παιδιά μας, για το συνάνθρωπό μας,...
18 Νοεμβρίου, 2020 - 21:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/11/2020 - 21:00

“Να κλείσουμε τις οθόνες και να ανοίξουμε τις καρδιές μας στο Θεό”

Διαδώστε:
“Να κλείσουμε τις οθόνες και να ανοίξουμε τις καρδιές μας στο Θεό”

Παραινετική Εγκύκλιο εξέδωσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος για την πανδημία του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος αναφέρει “Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη αδερφοί μου, να κλείσουμε τις οθόνες και να ανοίξουμε τις καρδιές μας στο Θεό μας και να τον παρακαλέσουμε για τον εαυτό μας, για τα παιδιά μας, για το συνάνθρωπό μας, για την πατρίδα μας”.

Δείτε ολόκληρη την Εγκύκλιο:

Εδώ και δύο εβδομάδες στον τόπο μας, έκανε αισθητή την παρουσία του ο πολυσυζητημένος ιός, Covid-19. Καθημερινά καταγράφονται υπό του Ε.Ο.Δ.Υ. κρούσματα, εκ των οποίων κάποια νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας μας.

Δυσάρεστη η εξέλιξη, μα δε πρέπει να τρομακρατούμεθα και να απελπιζόμεθα. «Ζῇ Κύριος ὁ Θεός ἡμῶν». (Βασιλ. Γ΄ 17,22). Αυτονόητο είναι, πως πρέπει να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, μα να μην ξεχνούμε πως Αρχηγός της Ζωής και του Θανάτου είναι ο Κύριός μας.

Δυστυχώς το σύγχρονο πνεύμα φιλοσοφίας της ζωής απαιτεί την πλήρη ικανοποίηση όλων των ανθρωπίνων αναγκών-αδυναμιών σε μηδενικό χρόνο. Ο πόνος, η πείνα, η δίψα, η κούραση δεν έχουν θέση στη ζωή μας. Το εδώ και τώρα κυριαρχεί στις ανθρώπινες επιδιώξεις, η υπομονή είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Αν ο άνθρωπος δε στερηθεί ένα αγαθό, δε θα νιώσει ποτέ τη χαρά της απόκτησής του. Αν δεν κουραστεί, δεν θα απολαύσει ποτέ την ξεκούραση του. Αν δεν ασθενήσει, δεν θα εκτιμήσει, ποτέ το τι σημαίνει η υγεία. Ας θυμηθούμε λίγο τη μαρτυρική και γεμάτη δυσκολίες ζωή των αγίων μας, μα και τα Φρικτά Πάθη και το Σταυρικό Θάνατο του Χριστού μας. Ας θυμηθούμε, το πόσο δύσκολη μα όμορφη και ζεστή ήταν η ζωή των προγόνων μας.

Δεν χρειάζεται πανικός. Οι θάνατοι που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το Α΄ εξάμηνο του 2020 είναι λιγότεροι από το αντίστοιχο του 2019. Ο απόστολος Παύλος επιτέλεσε ένα τεράστιο έργο, όντας ασθενής σωματικά. Τρεις φορές, όπως λέει ο ίδιος παρακάλεσε τον Κύριο να τον απαλλάξει και η απάντηση ήταν το «ἀρκεῖ σοι ἡ χάρις μου· ἡ γὰρ δύναμίς μου ἐν ἀσθενείᾳ τελειοῦται. Ἥδιστα οὖν μᾶλλον καυχήσομαι ἐν ταῖς ἀσθενείαις μου, ἵνα ἐπισκηνώσῃ ἐπ᾿ ἐμὲ ἡ δύναμις τοῦ Χριστοῦ.»(Β΄ Κορ. 12,9).

Είναι παγκοσμίως παρατηρημένο, πως όταν οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, τότε καταφεύγουν στο Θεό τους, ζητώντας τη βοήθειά Του. Είναι λοιπόν επιτακτική η ανάγκη αδερφοί μου, να κλείσουμε τις οθόνες και να ανοίξουμε τις καρδιές μας στο Θεό μας και να τον παρακαλέσουμε για τον εαυτό μας, για τα παιδιά μας, για το συνάνθρωπό μας, για την πατρίδα μας.

Ευχή λοιπόν να ανοίξουν, έστω και με περιοριστικά μέτρα οι Ναοί μας, πριν να είναι αργά. Νοσούμε σωματικά, γεμίζοντας τα Νοσοκομεία της χώρας μας, μα αυξάνονται ραγδαία και οι ψυχικές νόσοι. Τι θα γίνει στη συνέχεια, αν γεμίσουν και τα ψυχιατρεία; Η Εκκλησία ως θεραπευτήριο ψυχών και σωμάτων, είναι το καταφύγιο μας.

Η Παναγία μας, να είναι πάντα μαζί μας και ως στοργική μάνα που μακροθυμεί για τα λάθη των παιδιών της, είθε να μας έχει υπό την προστασία της.

Μετά πατρικών ευχών

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

Ο Καρπενησίου Γεώργιος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων