24/08/2021 24/08/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου τέλεσε την Αρτοκλασία στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και προ του πλησίον αυτού ανδριάντος του Ισαποστόλου, τα οποία ανήγειρε στα «απάτητα» και «αδούλωτα» Άγραφα ο επιχειρηματίας κ. Νικόλαος Χόντος, που διακρίνεται για την αγάπη προς την ιδιαίτερη...
24 Αυγούστου, 2021 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 24/08/2021 - 19:37

Ο Μητροπολίτης Σύρου στα Άγραφα για τον Άγιο Κοσμά

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σύρου στα Άγραφα για τον Άγιο Κοσμά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, μετά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου τέλεσε την Αρτοκλασία στο ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και προ του πλησίον αυτού ανδριάντος του Ισαποστόλου, τα οποία ανήγειρε στα «απάτητα» και «αδούλωτα» Άγραφα ο επιχειρηματίας κ. Νικόλαος Χόντος, που διακρίνεται για την αγάπη προς την ιδιαίτερη πατρίδα του και τα φιλάνθρωπα αισθήματά του.

Οι δύο Αρχιερείς ευχαρίστησαν και συνεχάρησαν τον κ. Νικόλαο Χόντο και του ευχήθηκαν υγεία και πρόοδο στις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ενώ ευχήθηκαν και προς τους εκκλησιασθέντες για το υπόλοιπο του θέρους. Ειδικότερα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους προσελθόντες πιστούς για το σεβασμό και την τήρηση των παραδόσεων του τόπου τους, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη δράση του Εθνεγέρτη Κοσμά του Αιτωλού, ο οποίος με τις περιοδείες και τις διδαχές του προετοίμασε πνευματικά τον υπόδουλο Ελληνισμό για την Επανάσταση! Αναφέρθηκε μάλιστα στην προτροπή του να χτίζουν Σχολεία και όχι Εκκλησίες, τονίζοντας, ότι όσο θα υπάρχει ελληνική και ορθόδοξη Χριστιανική παιδεία, τα παιδιά μας θα γίνονται συνειδητοί Έλληνες και Χριστιανοί, με αγάπη στην ελευθερία και την Ειρήνη, και η Ελληνική Σημαία θα κυματίζει περήφανη πάνω στα ψηλά βουνά και στα αφρισμένα κύματα της Πατρίδος μας. Τέλος, ο κ. Νικόλαος Χόντος ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους με συγκινητικούς λόγους σεβασμού.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων