22/08/2020 22/08/2020 Στον ιστορικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ανατολικής Φραγκίστας τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης με την παρουσία υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος & Ευρυτανίας.  Ο Ναός αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο του Κράτους το οποίο πιθανότατα έχει κτιστεί το 1725 ενώ...
22 Αυγούστου, 2020 - 19:10
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2020 - 18:30

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην ιστορική “Σωτήρα”

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στην ιστορική “Σωτήρα”

Στον ιστορικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της Ανατολικής Φραγκίστας τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναστήλωσης με την παρουσία υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φθιώτιδος & Ευρυτανίας. 

Ο Ναός αποτελεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο του Κράτους το οποίο πιθανότατα έχει κτιστεί το 1725 ενώ το ξυλόγλυπτο τέμπλο φιλοτεχνήθηκε το 1731 σύμφωνα με την κτιτορική επιγραφή. Οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των τοιχογραφιών αλλά και γενικότερα οι εργασίες στατικής αποκατάστασης ξεκίνησαν από το 2011 και μέσα από μακρά διαδικασία ολοκληρώθηκαν κάνοντας πλέον τον Ναό λειτουργικό και επομένως παραδόθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου ενώ οι λίγες διορθωτικές κινήσεις που απομένουν, και έχουν δρομολογηθεί, όπως είναι ο περιβάλλον χώρος, θα αναδείξουν το χώρο και το βυζαντινό μνημείο των Αγράφων ακόμα περισσότερο.

Πηγή: evrytanika.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων