02/05/2021 02/05/2021 Την Αναστάσιμη εγκύκλιο, που διαβάστηκε χθες το βράδυ στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς του δημοσίευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, που ολοκλήρωσε τη νοσηλεία του εξαιτίας του κορωνοϊού την Κυριακή των Βαΐων. Ο Σεβασμιώτατος έγραψε ένα σύντομο και περιεκτικό μήνυμα στο οποίο μας κάνει να αναρωτηθούμε ποια από τις πληγές του Σώματός Του είναι απόρροια δικών...
02 Μαΐου, 2021 - 15:20
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 15:07

Πάσχα 2021: Αναστάσιμη εγκύκλιος από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

Διαδώστε:
Πάσχα 2021: Αναστάσιμη εγκύκλιος από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

Την Αναστάσιμη εγκύκλιο, που διαβάστηκε χθες το βράδυ στους Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς του δημοσίευσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, που ολοκλήρωσε τη νοσηλεία του εξαιτίας του κορωνοϊού την Κυριακή των Βαΐων. Ο Σεβασμιώτατος έγραψε ένα σύντομο και περιεκτικό μήνυμα στο οποίο μας κάνει να αναρωτηθούμε ποια από τις πληγές του Σώματός Του είναι απόρροια δικών μας πράξεων, ενώ μας προκαλεί να έχουμε θάρρος και να μην απελπιζόμαστε.

Διαβάστε το μήνυμα: 

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

Ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις σε μια κοινωνία κλυδωνισμών, καθώς τα πάντα γύρω μας, αλλά και ανάμεσά μας, φαίνονται ρευστά, ζήσαμε για μια ακόμη φορά τη σταυρική πορεία και θυσία του Κυρίου μας. Συμπορευτήκαμε μαζί Του φωνάζοντας, άλλοτε το «Ωσαννά εν τοις υψίστοις» και άλλοτε το «άρον άρον, σταύρωσον Αυτόν». Πονέσαμε μαζί Του, μα σε άλλες περιπτώσεις ήμασταν εμείς που του προκαλέσαμε τον πόνο. Άρα γε, ποια από τις πληγές του Σώματός Του είναι απόρροια δικών μας πράξεων; Μακροθυμεί όμως ο Κύριος ως πολυεύσπλαχνος και οικτίρμων, δεχόμενος τη δική μας μετάνοια και συγκαταλέγοντάς μας στη χορεία των εκ δεξιών Του προβάτων. Με την άπειρη λοιπόν Αγάπη Του νικά τα του άδου δεσμά, που είναι η κυριαρχία του θανάτου στη ζωή και η δαιμονική εμμονή του ανθρώπου στην αμαρτία, την πλάνη, την αθεΐα. Σκορπά παντού το Φως, τη Χαρά, την Αγαλλίαση, την Αγάπη Του. Όλα σήμερα είναι γιορτινά και ευφρόσυνα.

Νῦν πάντα πεπλήρωται φωτός!

Ποῦ σου θάνατε, το κέντρον; Ποῦ σου ἅδη τό νῖκος;

Ἀνέστη Χριστός καί χαίρουσιν Ἄγγελοι.

Ἀνέστη Χριστός καί ζωή πολιτεύεται.

Αδελφοί μου, μην απελπίζεσθε μπροστά στα προβλήματα, έχετε εμπιστοσύνη σε Αυτόν που είναι ο αρχηγός της ζωής. Θαρσείτε. Αυτός νενίκηκε τον κόσμον, πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν Αυτού. Χαρείτε λοιπόν χαράν μεγάλην.

Χριστός ανέστη. Χρόνια πολλά και ευλογημέν

Μέ ἀναστάσιμες εὐχές

Ὁ Μητροπολίτης σας

† Ὁ Καρπενησίου Γεώργιος

Για την εορτή του

Ο Σεβασμιώτατος, αύριο, Δευτέρα 3 Μαΐου (Δευτέρα του Πάσχα), ημέρα κατά την οποία η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, άγει τα ονομαστήριά του. Λόγω των ειδικών συνθηκών (πανδημία), εφέτος δε θα δεχθεί ευχές στο επισκοπικό μέγαρο για ευνόητους λόγους. Θα χοροστατήσει όμως στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (παλαιό κοιμητήριο) Καρπενησίου, δεχόμενος εκεί τις ευχές του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων