28/05/2021 28/05/2021 Χθες, Πέμπτη 27 Μαΐου εορτή του αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Καρπενησίου, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, λειτούργησε και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Δ. Ντούσικου. Ο νέος διάκονος κατάγεται από τη Φουρνά Ευρυτανίας, είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Κατά την...
28 Μαΐου, 2021 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 28/05/2021 - 14:19

Πατέρας τριών τέκνων ο νέος Διάκονος της Μητρόπολης Καρπενησίου

Διαδώστε:
Πατέρας τριών τέκνων ο νέος Διάκονος της Μητρόπολης Καρπενησίου

Χθες, Πέμπτη 27 Μαΐου εορτή του αγίου Ιωάννου του Ρώσου, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Καρπενησίου, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, λειτούργησε και τέλεσε την εις διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Δ. Ντούσικου. Ο νέος διάκονος κατάγεται από τη Φουρνά Ευρυτανίας, είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Κατά την σύντομη προσφώνησή του, ο νέος διάκονος, αναφέρθηκε με σεβασμό στο μυστήριο της Ιερωσύνης που είναι έργο των αγγέλων και παρακάλεσε όλους να εύχονται να αναδειχθεί άξιος διάκονος των μυστηρίων του Θεού. Επίσης ευχαρίστησε όσους στάθηκαν δίπλα του, τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και τους συμπαρισταμένους ιερείς, αλλά και τον πνευματικό του πατέρα, την σύζυγο και τα τρία παιδιά τους, τους γονείς και τους συγγενείς του.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε στο νέο διάκονο ότι σήμερα λαμβάνει από τον Θεό το μεγαλύτερο δώρο, που θα μπορούσε να λάβει στη ζωή του, την Ιερωσύνη. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στον εορταζόμενο άγιο Ιωάννη το Ρώσο τον θαυματουργό και ευχήθηκε στο νεοχειροτονημένο κληρικό να τον έχει ως πρότυπο στη ζωή του.

Την Κυριακή 30 Μαΐου, με την άδεια και ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Παγκρατίου, εκεί όπου διακονεί ο πνευματικός πατέρας του υποψηφίου πρεσβυτέρου, π. Δημήτριος Σκόνδρας, όπου θα τελέσει την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου κ. Σταύρου Γκούρα εκ Γρανίτσης καταγομένου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων