28/06/2022 29/06/2022 Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στα στελέχη που θα συμμετέχουν φέτος στην Κατασκηνωτική ομάδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του θρόνου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 το πρωί, από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καρπενησίου. Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτές Θεόδωρος Τσώνης, Δήμητρα Ράφα και Σπυρίδων Μαχαλιώτης έδειξαν στους ομαδάρχες πως θα πρέπει να...
28 Ιουνίου, 2022 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 29/06/2022 - 2:07

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών και ενημέρωση γονέων για την κατασκήνωση στην Ι.Μ. Καρπενησίου

Διαδώστε:
Σεμινάριο πρώτων βοηθειών και ενημέρωση γονέων για την κατασκήνωση στην Ι.Μ. Καρπενησίου

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στα στελέχη που θα συμμετέχουν φέτος στην Κατασκηνωτική ομάδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του θρόνου στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 το πρωί, από την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ Καρπενησίου.

Πιο συγκεκριμένα οι εκπαιδευτές Θεόδωρος Τσώνης, Δήμητρα Ράφα και Σπυρίδων Μαχαλιώτης έδειξαν στους ομαδάρχες πως θα πρέπει να συμπεριφερθούν σε κάθε πιθανό κίνδυνο που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν. Κυρίως τους δίδαξαν την Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Η ΚΑΡΠΑ αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και τεχνητό αερισμό με σκοπό να διατηρηθεί η ροή του αίματος και η οξυγόνωση μετά από καρδιακή ανακοπή. Όλα τα στελέχη κατόπιν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική εξάσκηση. Το κλίμα της συνάντησης ήταν άριστο καθότι τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να ρωτήσουν κάθε απορία και οι εκπαιδευτές με αγάπη απαντούσαν σε κάθε ερώτησή τους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση των γονέων που θα συμμετέχουν τα παιδιά τους στις κατασκηνώσεις. Η συμμετοχή των γονέων ήταν αθρόα μιας και φέτος θα συμμετέχουν 200 παιδιά στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα. Αρχικά έγινε μία σύντομη αναφορά στο τι είναι κατασκήνωση και ποιοι οι στόχοι της.

Στη συνέχεια προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από τους χώρους της κατασκήνωσης κι ένα βίντεο από στιγμές κατασκηνωτικές των παιδιών που συμμετείχαν το καλοκαίρι του 2019. Ανανέωσαν το ραντεβού για την Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 10.00 π.μ. στα Γραφεία της Μητροπόλεως, όπου δύο λεωφορεία θα περιμένουν για να παραλάβουν τους μικρούς κατασκηνωτές για ένα διαφορετικό καλοκαιρινό δεκαήμερο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων