30/05/2022 30/05/2022 Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στο παρεκκλήσι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο παλιό Λιγνιτωρυχείο της Δ.Ε.Η. στον Μπιρνιά Αγίου Λουκά – Αλιβερίου με συλλειτουργούς τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά, και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή, το Σάββατο 28 Μαΐου. Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο, και στη συνεχεία τέλεσε...
30 Μαΐου, 2022 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2022 - 14:00

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μπιρνιά Αγίου Λουκά – Αλιβερίου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μπιρνιά Αγίου Λουκά – Αλιβερίου

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στο παρεκκλήσι της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στο παλιό Λιγνιτωρυχείο της Δ.Ε.Η. στον Μπιρνιά Αγίου Λουκά – Αλιβερίου με συλλειτουργούς τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά, και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή, το Σάββατο 28 Μαΐου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο, και στη συνεχεία τέλεσε το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της μεγάλης έκρηξης του λιγνιτωρυχείου.

Το μνημόσυνο διοργανώνει κάθε χρόνο η Ένωση των Συνταξιούχων της Δ.Ε.Η. Αλιβερίου.

Με την παρουσία τους τίμησαν ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ ενώπιον του Ηρώου των θυμάτων και η κατάθεση στεφάνων.

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κριεζών και κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου πολιούχου πόλεως Αλιβερίου.

Φωτογραφίες Γεώργιος Σαλταρίκος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων