10/02/2024 10/02/2024 Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού με επίκεντρο της εορτής την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου. Την παραμονή της εορτής εσπέρας της 9ης Φεβρουαρίου με την παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεολογίας Μοναχής μετά της μοναστικής αδελφότητος τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου...
10 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2024 - 16:39

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του θαυματουργού με επίκεντρο της εορτής την πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου.

Την παραμονή της εορτής εσπέρας της 9ης Φεβρουαρίου με την παρουσία της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Θεολογίας Μοναχής μετά της μοναστικής αδελφότητος τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ συμπαραστατούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ψαχνών εκ της γείτονος Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Πανοσ Αρχιμ Ιάκωβο Μπαλωμένο και την χορεία πολλών ιερέων και Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ και εν συνεχεία προς της απολύσεως εψαλει η ιερά παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής στο καθολικό της ιεράς μονής τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συνιερουργό τον εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα χορεία πολλών ιερέων και των Διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους πιστούς που τίμησαν κατά το 2ήμερο με την συμμετοχήτους την ιερά μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους του προστάτου και εφόρου της ιεράς μονής.

Τους ύμνους απέδωσε ο Λαμπαδάριος ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Κυπριάδου Άνω Πατησίων Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος ο εορτάζων Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου κ. Χαράλαμπος Μαζαράκης με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Την εορτή επίσης τίμησαν η Βουλευτής Εύβοιας κ. Κωνσταντίνα Καραμπατσώλη καθώς και πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή Κύμης και Αλιβερίου ώστε να λάβουν την χάρη του Αγίου και θαυματουργού Χαραλάμπους.

Φωτογραφίες Ενορία Περιβολίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων