18/09/2022 18/09/2022 Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τελέστηκε, σήμερα, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Αργυρό (Βύρα) Δυστίων επαρχίας Καρυστίας, μετά την ακολουθία του Όρθρου. Συνιερούργησαν ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρος, ο Σεβασμιώτατος Κατάγκας κ. Μελέτιος και ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος … μετά των...
18 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:21
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2022 - 19:28

Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Αργυρό Καρυστίας

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Αργυρό Καρυστίας

Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τελέστηκε, σήμερα, στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Αργυρό (Βύρα) Δυστίων επαρχίας Καρυστίας, μετά την ακολουθία του Όρθρου.

Συνιερούργησαν ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρος, ο Σεβασμιώτατος Κατάγκας κ. Μελέτιος και ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Ουγκάντας κ. Σίλβεστρος … μετά των συλλειτουργών ιερέων από την Μητρόπολη Καρυστίας και Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου Αττικής καθώς και του εξ Αγίου Όρους Ιερομονομάχο, Γέροντος Νήφωνος Κατουνκιώτου και ετέρων από την ιεραποστολική δράση της Αφρικής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο εν όψει της συμπληρώσεως από της εις κύριον εκδημίας του εξ Αργυρού καταγομένου και αόκνου εργάτου της ιεραποστολής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Παντελεήμονος Πούλου.

Ο Πανοσιολογιώτατος διηκόνησε το ιερό θυσιαστήριο, και με την ευφράδια του λόγου του ως ιεροκήρυκας διηκόνησε σε πολλές ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων Θσσαλιώτιδος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Με την θεόπνευστη συγγραφή του, την θεολογική κατάρτιση του θεόπνευστου της δομής του λόγου του διακρίθηκε ως διαπρύσιος κήρυκας της έμπρακτης αγάπης. Μέσα από τα ευαγγελικά αναγνώσματα στα μεστά του κηρύγματα, μετέφερε  την αγάπη και την αφοσίωσή του προς τους αγίους και ιδιαίτερα προς τον θεράπων του ιατρό τον Άγιο Νεκτάριο, τον οποίο αγάπησε ολόψυχα και τίμησε με την ανέγερση του ιερού ναού στην οικεία της γενέτειρας του το Αργυρό όπου και διακόνησέ μετά την σύνταξιοδότησή του.

Ιδιαίτερο ήταν το ποιμαντικό έργο που διακρίθηκε για τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της γενετείρας του όπου και εργάστηκε κερδίζοντας την συμπάθεια την αγάπη και τον σεβασμό από τους ενορίτες του στην επιμέλεια της αρτίας ευπρέπειας του ιερού ναού όπου ιερούργησε ως επίγειος λειτουργός έως της αναχωρήσεως του εκ των επιγείων προς την ευθεία πορεία της μακαρίας οδού στην υπάντηση του Αναστάντος Χριστού.

Επίσης την μνήμη του μακαριστού π. Παντελεήμονος τίμησαν άπαντες οι κάτοικοι του Αργυρού και της ευρύτερης περιοχής αλλά και πολλά πνευματικά τέκνα του από την Αθήνα και πολλά διάφορα μέρη της Ελλάδος καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ιεραποστολής για την οποία ο μακαριστός υπήρξε τόσο η ψυχή της αλλά και η κινητήριος δύναμη μίας συντονισμένης επί σειρά πολλών ετών κίνησης για την ενίσχυση της Ορθοδόξου Ιεραποστολής ανά τον κόσμο αλλά και της ηγήσεως του με προσκυνητές προς τα Πανάγια και Ιερά Προσκυνήματα στα Ιεροσόλυμα.

 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων