25/11/2022 25/11/2022 Ποιμαντική επίσκεψη στο χωριό Λέπουρα της επαρχίας Αλιβερίου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χθες το απόγευμα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, για την εορτή της Αγία Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Αικατερίνης – Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος, πλαισιούμενος από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π....
25 Νοεμβρίου, 2022 - 12:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2022 - 12:25

Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Αικατερίνης στα Λέπουρα Αλιβερίου

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίας Αικατερίνης στα Λέπουρα Αλιβερίου

Ποιμαντική επίσκεψη στο χωριό Λέπουρα της επαρχίας Αλιβερίου πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χθες το απόγευμα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022, για την εορτή της Αγία Μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσι των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Αικατερίνης – Μαρκέλης της Χιοπολίτιδος, πλαισιούμενος από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Νικόδημο Τσιμόγιαννη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου π. Νεκτάριο Καπενή,  τους Πρωτοπρεσβύτερους π. Παύλο Κουντούρη, εφημέριο Παρθενίου, π. Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά, π. Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου, π. Αντώνιο Γκίκα εφημέριο Δύστου, τον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Καλιπολίτη εφημέριο της ενορίας και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος με τον θεόπνευστο λόγο του ανέλυσε την έννοια και σημασία των θεομητορικών εορτών που τιμάει η εκκλησία μέσα από την θρησκευτική παράδοση. Αναφέρθηκε επίσης στον βίο και την ρητορική φιλοσοφία της Αγίας Αικατερίνης, αλλά και στον μαρτυρικό θάνατο, τον οποίο υπέστη για την πίστη της στον Χριστό.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε εόρτιο κέρασμα στους πιστούς που τίμησαν την εορτή, την οποία μερίμνησε η κτητόρισσα του ιερού ναού κ. Ευαγγελία Ζούμπερη.

Επίσης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ στο αναλόγιο πλαισίωσαν ο Αναγνώστης – Ιεροψάλτης ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων κ. Αναστάσιος Ρέτσας με τον Ιεροψάλτη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων