06/05/2023 06/05/2023 Αρχιερατικός Εσπερινός  τελέσθηκε στις 5 Μαΐου παραμονή της εορτής του Οσίου Σεραφείμ του εν του εν όρει Δομβούς στην Κύμη, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου. Λόγω των καιρικών συνθηκών φέτος δεν πραγματοποιήθηκε κατά το έθος της τοπικής εκκλησίας η προγραμματισμένη πάνδημος λιτανευτική πομπή των ιερών εικόνων εκ των ιερών ναών Αγίου Αθανασίου, Παναγίας...
06 Μαΐου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2023 - 17:40

Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Οσίου Σεραφείμ στην Κύμη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός για την εορτή του Οσίου Σεραφείμ στην Κύμη (ΦΩΤΟ)

Αρχιερατικός Εσπερινός  τελέσθηκε στις 5 Μαΐου παραμονή της εορτής του Οσίου Σεραφείμ του εν του εν όρει Δομβούς στην Κύμη, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Λόγω των καιρικών συνθηκών φέτος δεν πραγματοποιήθηκε κατά το έθος της τοπικής εκκλησίας η προγραμματισμένη πάνδημος λιτανευτική πομπή των ιερών εικόνων εκ των ιερών ναών Αγίου Αθανασίου, Παναγίας Λιαουτσάνισσας, Αγίας Τριάδος και Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κύμης. Οι εικόνες με την σεπτή εντολή του Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ενθρονίστηκαν στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης όπου και τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Οσίου Σεραφείμ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τους οποίους πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ Ελευθέριος Σταμπέλος εφημέριος του ιερού ναού ο Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομος Γκέγκες οι Πρωτοπρ Γεώργιος Μπίτσικας εφημέριος ιερού ναού Ταξιαρχών Κύμης Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος εφημέριος Διρρευμάτων ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Σκούλικας εφημέριος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης και ο Διακόνος Στυλιανος Πεταχτής.

Επίσης στο αναλόγιο πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ οι Πρωτοψάλτες κ. Ευάγγελος Στάμου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης και του ιερού ναού κ. Ευάγγελος Κόλλιας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων