31/08/2022 31/08/2022 Επί τη θεομητορική εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, η οποία επισφράγισε τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία του Λάτα – Αλιβερίου και χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι. Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τους Πανοσ. Αρχιμ. Αμφιλόχιο Διακάκη εφημέριο ιερού ναού Αγίας...
31 Αυγούστου, 2022 - 17:21

Αρχιερατικός Εσπερινός Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στον Λάτα – Αλιβερίου

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στον Λάτα – Αλιβερίου

Επί τη θεομητορική εορτή της Καταθέσεως της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, η οποία επισφράγισε τον θεομητορικό μήνα Αύγουστο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία του Λάτα – Αλιβερίου και χοροστάτησε του πανηγυρικού εσπερινού στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι.

Ο Σεβασμιώτατος πλαισιώθηκε από τους Πανοσ. Αρχιμ. Αμφιλόχιο Διακάκη εφημέριο ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου και Νεκτάριο Καπενή, τους Πρωτοπρεσβύτερους Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά – Αλιβερίου, Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου- Αλιβερίου, τον Πρεσβύτερο Πανιαγιώτη Καμπόλη εφημέριο Γαβαλά και Λάτα, και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες του προς όλους τους παριστάμενους πιστούς από την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου που τίμησαν την εορτή κατακλύζοντας τον προαύλειο χώρο του ιερού παρεκκλησίου.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και τέλος εψάλει η ιερά παράκληση εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Φωτογραφίες Γεώργιος Μανώλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων