29/08/2023 02/10/2023 Μέσα σε πανηγυρικό και εόρτιο κλίμα η ενορία του Νεοχωρίου Αυλωναρίου επαρχίας Κύμης τίμησε την εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου και ενδόξου και Βαπτιστού Ιωάννου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Iερό Ναό. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τον...
29 Αυγούστου, 2023 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 23:44

Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου στο Νεοχώρι Αυλωναρίου

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου στο Νεοχώρι Αυλωναρίου

Μέσα σε πανηγυρικό και εόρτιο κλίμα η ενορία του Νεοχωρίου Αυλωναρίου επαρχίας Κύμης τίμησε την εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου και ενδόξου και Βαπτιστού Ιωάννου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Iερό Ναό.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, συμπαραστατούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριο Καπενή, τους Πρωτοπρ Λάμπρο Φωτόπουλο εκ της Ιεράς Μητρόπολεως Κηφισίας, π. Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου, π. Γεώργιο Χαρίση εφημέριο Κάραβου Αλιβερίου, τον Οικονόμο π. Ευάγγελο Σκιάνη εφημέριο Αγίου Βλασίου Κονιστρών, τον Πρεσβύτερο π. Δημήτριο Σκούλικα εφημέριο Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης, τον Οικονόμο Αναστάσιο Γανωτή εφημέριο του Ιερού Ναού, και τους Διακόνους π. Στυλιανό Πεταχτή και π. Απόστολο Μπάκουλη.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ εστιάζοντας προς το ιερό και σεβάμιο πρόσωπο του τιμωμένου Τιμίου Προδρόμου.

Την εορτή τίμησαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Γεώργιος Κότσαρης κ. Μαρία Μπότη – Σαμαρά ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Νεοχωρίου κ. Σταύρος Κατσινής καθώς και πολλοί πιστοί εκ της ενορίας του Νεοχωρίου και της ευρύτερης περιοχής.

Τους ύμνους απέδωσαν οι καλικέλαδοι ιεροψάλτες του Ιερού Ναού Ιωάννης και Γεώργιος Γανωτής, υιοί του εφημερίου του Ιερού Ναού.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων