25/06/2023 25/06/2023 Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων της καθιέρωσης του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου πλησίον του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, το οποίο ανηγέρθει και ανακαινίσθει με δαπάνες ευσεβών πιστών. Το εσπέρας του Σαββάτου 24 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την άφιξη του στο Κέντρο...
25 Ιουνίου, 2023 - 18:27
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2023 - 18:54

Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Καρυστίας

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Μητροπολίτη Καρυστίας

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την ακολουθία των εγκαινίων της καθιέρωσης του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Νεκταρίου πλησίον του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, το οποίο ανηγέρθει και ανακαινίσθει με δαπάνες ευσεβών πιστών.

Το εσπέρας του Σαββάτου 24 Ιουνίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την άφιξη του στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου εκόμισε τα ιερά λείψανα εν όψει των εγκαινίων του ιερού ναού παρουσία των φιλέορτων πιστών της ευρύτερης περιοχής των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων του ιερού ναού απο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τους Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμφιλόχιο Διακάκη εφημέριο ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου π. Νικόδημο Τσιμόγιαννη Ιεροκήρυκα της Ιερας Μητροπόλεως και εφημέριο ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου π. Νεκτάριο Καπενή τους Πρωτοπρεσβυτέρους π. Κυριακό Κοκκάλα εφημέρο ιερού ναού Αγίου Ιωάννου Αμαρύνθου της γειτονικης Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά Αλιβερίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.

Την επομένη ημέρα Κυριακή 25 Ιουνίου μετά την ακολουθία του όρθρου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ιερούργησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο στην ακολουθία των εγκαινίων του προαναφερθέντος ιερού ναού με την τοποθέτηση των ιερών λειψάνων εντός του φυτού της Αγίας Τραπέζης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προεξήρχε της πρώτης μετά των εγκαινίων Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με συνιερουργό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Νίκανδρο και συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, τους Πανοσ. Αρχιμ. Αμφιλόχιο Διακάκη εφημέριο ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου π. Νεκτάριο Καπενή, τον Πρωτοπρ. π. Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά Αλιβερίου, και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της χάριτος του Αγίου Πνεύματος η οποία ενεργεί στον εγκαινισμό του ιερού ναού και ο ιερός ναός είναι το θυσιαστήριο του Χριστού και εργαστήριο του αγιασμού όλων των πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αρχιτεκτονική του ιερού ναού και στην ολοκλήρωση των εργασιών της ανακαινίσεως με την επιμέλεια του πατρός Αμφιλοχίου του εκκλησιαστικού συμβουλίου και την συνδρομή όλων των δωρητών.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε όλους τους πιστούς και τους δωρητές που συνέβαλαν κοπίασαν στην ανέγερση του ιερού ναού τους οποίους η εκκλησία πάντοτε μνημονεύει τονίζοντας δε ότι ο κάθε πιστός είναι ναός του Αγίου Πνεύματος και με την σημερινή ακολουθία εγκαινίων του ιερού ναού εγκαινίζεται και ανακαινίζεται πνευματικά με την μετάνοια την πίστη και την ευσέβεια.

Στην ακολουθία των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Κύμης κ. Δημήτριος Θωμάς, ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Πιλάτης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Μπότη – Σαμαρά, οι ιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό τους Κέντρου Υγείας Αλιβερίου και οι φιλέορτοι πιστοί της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.

 

             

Φωτογραφίες Σταματούλα Λεβέντη. Γεώργιος Μανώλης. Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων