02/08/2021 02/08/2021 Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Μακκαβαίων (ενορίας Αγίων Αποστόλων Παραλίας Πετριών επαρχίας Αλιβερίου) προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ την Κυριακή 1η Αυγούστου. Συλλειτουργοί του ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας, ο π. Λάμπρος Φωτόπουλος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και κτήτωρ του ιερού παρεκκλησίου, ο...
02 Αυγούστου, 2021 - 10:10
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2021 - 10:11

Εορτή Αγίων Μακκαβαίων και Οσίου Γερασίμου του εκ Καρύστου

Διαδώστε:
Εορτή Αγίων Μακκαβαίων και Οσίου Γερασίμου του εκ Καρύστου

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσιο των Αγίων Μακκαβαίων (ενορίας Αγίων Αποστόλων Παραλίας Πετριών επαρχίας Αλιβερίου) προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ την Κυριακή 1η Αυγούστου. Συλλειτουργοί του ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας, ο π. Λάμπρος Φωτόπουλος, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και κτήτωρ του ιερού παρεκκλησίου, ο π. Κωνσταντίνος Κοντογιαννάκος, εφημέριος ενορίας Αγίων Αποστόλων και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής και Απόστολος Μπάκουλης. 

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχόμενος καταλλήλως προς όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς, οι οποίοι συμμετείχαν ιστάμενοι των υγειονομικών διατάξεων.

Την ίδια ημέρα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου της πόλεως Καρύστου εορτάσθηκε η ετήσια μνήμη στον τιμώμενο Όσιο και θεοφόρο πατέρα ημών Γεράσιμο τον Ευβοέα, τον γόνο εκ Καρύστου, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Αγίου Γρηγορίου του Σιναΐτου και συνασκητής του για μεγάλο διάστημα. Με την έντονη άσκηση και την αδιάλειπτη προσευχή του έγινε άξιο πρότυπο των σιναϊτών μοναχών.

Κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πανοσ. Αρχιμ., άγοντα την ονομαστική εορτή, π. Γεράσιμο Παρίση, και τον Πανοσ. Αρχιμ. Πορφύριο Γιαννάκη, τον Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριο Καπενή, τον Πρωτοπρ. Πέτρο Κρίσιλια, εφημέριο του ιερού ναού και τον διάκονο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους τους παρισταμένους πιστούς, οι οποίοι ιστάμενοι των υγειονομικών διατάξεων προσήλθαν να τιμήσουν τον Όσιο Γεράσιμο.

Ανταπόκριση: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων