16/10/2022 16/10/2022 Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία Αγίου Ιωάννου – Αλιβερίου της γενετείρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, και συγκεκριμένα στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συνιερουργούντα τον εκ Στύρων καταγόμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρο. Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος...
16 Οκτωβρίου, 2022 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2022 - 13:53

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Καρυστίας στον Άγιο Ιωάννη και Κουστουμάλου – Αλιβερίου

Διαδώστε:
Επίσκεψη του Μητροπολίτη Καρυστίας στον Άγιο Ιωάννη και Κουστουμάλου – Αλιβερίου

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ μετέβη στην ενορία Αγίου Ιωάννου – Αλιβερίου της γενετείρας του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, και συγκεκριμένα στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε στη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συνιερουργούντα τον εκ Στύρων καταγόμενο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρο.

Συλλειτούργησαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμ Νικόδημος Πόγκας, ο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Τσιμόγιαννης, εφημέριος ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριος Καπενής, οι Πρωτοπρ Γεώργιος Χαρίσης εφημέριος Κάραβος Ευάγγελος Βογιατζής εφημέριος του ιερού ναού και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής και Απόστολος Μπάκουλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε χθες ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποίος εξ αφορμής της σημερινής ευαγγελικής περικοπής αναφέρθηκε διδακτικά μέσω δια των αποφθεγμάτων της που απορρέουν εστιάζοντας τον θείο λόγο του προς την οικογενειακή αγάπη και την σχέση μεταξύ των γονέων και των παιδιών όπως αναφέρει αναλυτικά η ευαγγελική περικοπή.

Μετά το πέρας της Θεία Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ με τον συνιερουργούντα Σεβασμιώτατο κ. Νίκαδρο προέστησαν του 6μηνου μνημοσύνου του Λεωνίδα Βογιατζή κατά σάρκα αδελφού του εφημερίου του ιερού ναού Πρωτοπρ. Ευαγγέλλου Βογιατζή, καθώς και του 40ημέρου μνημοσύνου της αοιδίμου Βασιλικής Μπαλτά προμήτορος του π. Ευαγγέλου Βογιατζή δια των οποίων, και ευχήθηκε καταλλήλως ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ υπέρ αναπαύσεως των ψυχών αυτών προς τους οικείους αυτών.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Χρήστος Μίχας με τους ιεροψάλτες κ. Δημήτριο Πετρογιάννη ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας και τον Αναγνώστη κ. Αναστάσιο Ρέτσα ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων.

Παρέστησαν μεταξύ των πιστών στην Θεία Λειτουργία ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου κ. Δημήτριος Λάμπρου και ο εξ Αθηνών Ιατρός Καρδιολογίας (ΠΝ) κ. Σπυρίδων Παπαϊωάννου.

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου η των Αγίων Πατέρων και της του Σπορέως παραβολής ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον ενοριακό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος της ώμορης ενορίας Κουστουμάλου – Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου με συλλειτουργούς τον Πανοσ. Αρχιμ. Πρόδρομο Γκέγκε, τον Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή, εφημέριο των ενοριών Αγίου Ιωάννου και Κουστουμάλου, μετά των Διακόνων Στυλιανού Πεταχτή και Αποστόλου Μπάκουλη.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος  κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε διδακτικά εξ αφορμής της σημερινής ευαγγελικής περικοπής της παραβολή του σπορέως.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προέστη ιερού μνημοσύνου ευσεβούς ενορίτισας όπως και ευχήθηκε προς τους οικείους αυτής.

Φωτογραφίες Γεώργιος Οντάμπασης Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων