23/01/2024 24/01/2024 Στη σπουδαιότητα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα το επικείμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη νομοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. «Ο χαρακτηρισμός της παρούσης Ιεραρχίας ως εκτάκτου και επειγούσης, επιβεβαιώνουν την σπουδαιότητα του...
23 Ιανουαρίου, 2024 - 18:46
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2024 - 1:18

Η αντιφώνηση του Μητροπολίτη Καρυστίας στην Ιεραρχία

Διαδώστε:
Η αντιφώνηση του Μητροπολίτη Καρυστίας στην Ιεραρχία

Στη σπουδαιότητα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα το επικείμενο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τη νομοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

«Ο χαρακτηρισμός της παρούσης Ιεραρχίας ως εκτάκτου και επειγούσης, επιβεβαιώνουν την σπουδαιότητα του θέματος που θα συζητηθή που είναι και το μοναδικό. Έχουν λεχθεί και γραφεί πολλά θετικά και αρνητικά. Ο ισχυρισμός ότι το θέμα είναι πολιτικό και η Πολιτεία νομοθετεί, μας δίνει το δικαίωμα να διατυπώσωμε εν περιλήψει την κρίσιν επί των λεχθέντων και γραφέντων ότι οι ψηφίζοντες και συζητούντες πολιτικώς χρεωκοπούν, νομικώς αδικούν, ηθικώς αυτοκτονούν και αγιογραφικώς αμαρτάνουν. Εμείς έχομε τον θείον νόμον και κατά νόμον οφείλομεν να κρίνωμε και αποφασίσωμε», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Αντιπρόεδρος της Ιεραρχίας στην αντιφώνηση του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο εκ μέρους των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών.

Καταλήγοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ έδωσε το στίγμα της συνεδρίασης.

«Σήμερα ο σφιγμός της Ελλάδος και οι καρδιές και τα μάτια όλων των Ελλήνων είναι εστραμμένα και επικεντρωμένα εις την Ιασίου 1 και προσδοκούν απόφασιν ικανοποιητικήν. Ας τους προσέξωμε και ας μη τους απογοητεύσωμε», υπογράμμισε.

Διαβάστε ολόκληρη την αντιφώνηση του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ομόφωνο «ΟΧΙ» της Εκκλησίας της Ελλάδος στο νομοσχέδιο για τον «γάμο ομοφύλων» – Επιστολές προς τους Βουλευτές και ενημέρωση του ποιμνίου

(Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων