23/08/2021 23/08/2021 Με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε στις 22 και 23 Αυγούστου η Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με επίκεντρο την φερώνυμο Ιερά Μονή Κοιμήσεως Μάντζαρη Οξυλίθου Κύμης, όπου έλαβαν χώρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ....
23 Αυγούστου, 2021 - 16:05
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2021 - 16:00

Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Καρυστίας

Διαδώστε:
Η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Καρυστίας

Με λαμπρότητα και βάση των υγειονομικών διατάξεων εορτάσθηκε στις 22 και 23 Αυγούστου η Απόδοση της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με επίκεντρο την φερώνυμο Ιερά Μονή Κοιμήσεως Μάντζαρη Οξυλίθου Κύμης, όπου έλαβαν χώρα οι λατρευτικές εκδηλώσεις.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. Χριστόφορο Νάνο, εφημέριο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου “Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου” της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο  και τους διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε.
Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, ευχήθηκε στους πιστούς και προέστη των Εγκωμίων επί του Επιταφείου της Παναγίας. Τους ύμνους απέδωσε ο Σεβασμιώτατος με τον διάκονο Αναστάσιο Σταματίου και τον αυτάδελφό του, Γεώργιο Σταματίου, εκ Κληματαρίου Οξυλίθου.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τη Δευτέρα 23 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, στο καθολικό της Ιεράς Μονής χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας επί του Επιταφείου της Παναγίας  με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, τους Πανοσ. Αρχιμ. Χριστοφόρο Νάνο και Αντώνιο Αγγελόπουλο και τους διακόνους Αναστάσιο Σταματίου Στυλιανού Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε. Επίσης, παρέστησαν μοναστικές αδελφότητες εκ των Ιερών Μονών Μεταμορφώσεως Κύμης και Αγίου Αντωνίου Αχλαδερής.
Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς και ακολούθως τέλεσε τρισάγιο επί του τάφου της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής, Μακρίνης Μοναχής.
Τους ύμνους απέδωσε ο κ. Γεώργιος Σταματίου, Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίτσα Άνω Καλαμίου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης με τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.
 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων