07/01/2023 07/01/2023 Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στον ενοριακό ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Καράβου – Αλιβερίου όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής  τελέσθηκε η Αρχιερατική Λειτουργία προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Με τον ιεράρχη συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Αντώνιος Αγγελόπουλος, οι εφημέριοι του ιερού ναού ο Οικονόμος Ιωάννης...
07 Ιανουαρίου, 2023 - 15:56
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2023 - 15:47

Η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στη Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου (ΦΩΤΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στον ενοριακό ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης  Καράβου – Αλιβερίου όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής  τελέσθηκε η Αρχιερατική Λειτουργία προεξάρχοντος του  Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Με τον ιεράρχη συλλειτούργησαν ο Αρχιμ. Αντώνιος Αγγελόπουλος, οι εφημέριοι του ιερού ναού ο Οικονόμος Ιωάννης Μιστριώτης, ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Χαρίσης  και οι Διακόνοι   Στυλιανός Πεταχτής και Απόστολος Μπάκουλης.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο  Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ προέστη του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων πλαισιούμενος εκ των ιερέων και των διακόνων επίσης παρέστησαν ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουράντας οι Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαος Μπαράκος κ. Γεώργιος Κότσαρης  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητος Αλιβερίου κ.Γεώργιος Παπαδιόχος η Δημοτικη Σύμβουλος κ. Μαρία Μπότη – Σαμαρά η  Λιμενάρχης Καράβου Υποπλοίαρχος Λ.Σ. κ. Ελένη Μπαλτά οι αξιωματικοί του Λιμεναρχείου  καθώς επίσης  εκπρόσωποι του Αστυνομικού Τμήματος της Ομάδα Διάσωσης Ευβοίας  και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου και την συμμετοχή πολλών πιστών της ευρύτερης περιοχής που τίμησαν την εορτή.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας  αναφέρθηκε με τα θεόπνευστα και  θεολογικά μηνύματα που απορρέουν  του σημαντικού νοήματος  της σημερινής εορτής με την  εξ ‘αφορμής  της σχετικής φράσεως  εκ στόματος του Τιμίου Προδρόμου  ό οποίος κατά  την βάπτιση του Χριστού όπως αναφέρει ο ιερός ευαγγελιστής  “είδε  σχιζομενους τους ουρανούς”.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος  ανέπτυξε το θέμα των ανοιχτών ουρανών και οριζόντων, προς τους οποίους οι απανταχού ορθόδοξοι πιστοί οφείλουν να προσβλέπουν και με την εν Χριστώ ζωή τους να ανοίγουν την είσοδο  των ανοιχτών ουρανών.

Διότι  η χαρά είναι στοιχείο και δεδομένο της ζωής όλων  των πιστών, μεταξύ των οποίων η απελπισία δεν έχει ουδεμία θέση.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος πρόσθεσε ότι όλοι οι Ορθόδοξοι οφείλουμε να μένουμε αμετάθετοι, αμετακίνητοι και εδραίοι εις την ορθόδοξο  και αγία μας πίστη.

Εν συνεχεία προηγήθηκε η λιτανευτική πομπή απο τον ιερό ναό  στο λιμάνι του Καράβου όπου τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ η κατάδυση του τιμίου σταυρού  τον οποίο περισυνέλεξε ο νεαρός  Νικόλαος Τσαλιαγκός από το Μονόδρι της επαρχίας Αυλωναρίου με την συμμετοχή πολλών νέων που αψήφησαν το κρύο ώστε να εκπληρώσουν το έθιμο και λάβουν την ευλογία του τιμίου σταυρού.

Επίσης η εορτή των Θεοφανείων εορτάστηκε και στον ιερό ναό του Αγίου Γεώργιου πολιούχου της πόλεως του Αλιβερίου όπου ιερούργησε της Θείας Ευχαριστίας και του Μεγάλου Αγιασμού της εορτής ο Αρχιμ Νικόδημος Τσιμόγιαννης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του ιερού ναού με την συμμετοχή πολλών πιστών που τίμησαν την εορτή.

 

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος  Ρήγας, Γεώργιος Σαλταρίκος, Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων