17/07/2023 17/07/2023 Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε χθες στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον κοιμητηριακό ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην ενορία των Κονιστρών επαρχίας Κύμης. Τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας, οι Πανοσ Αρχιμανδρίτες π. Αντώνιος Αγγελόπουλος και π. Πρόδρομος Γκέγκες, οι Πρωτοπρ. π. Δημήτριος Βαρσάμος εφημέριος Μονοδρίου και π. Γεώργιος...
17 Ιουλίου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2023 - 19:52

Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Η Εορτή της Αγίας Μαρίνης στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ χοροστάτησε χθες στον Αρχιερατικό Εσπερινό στον κοιμητηριακό ιερό ναό Αγίας Μαρίνας στην ενορία των Κονιστρών επαρχίας Κύμης.

Τον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Πόγκας, οι Πανοσ Αρχιμανδρίτες π. Αντώνιος Αγγελόπουλος και π. Πρόδρομος Γκέγκες, οι Πρωτοπρ. π. Δημήτριος Βαρσάμος εφημέριος Μονοδρίου και π. Γεώργιος Βαρσάμος εφημέριος της ενορίας, ο Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Αντωνίου εφημέριος ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου, και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποίος αναφέρθηκε στην μνήμη της Αγίας Μαρίνης στην διδασκαλία του βίου της τονίζοντας την ανδρεία τον ηρωϊσμό που την διακατείχε στο μαρτυρικό τέλος της που υπέστη με παράδειγμα την ακλόνητη και φλογερή πίστη της στον Χριστό.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απηύθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Τους ύμνους απέδωσε ο Λαμπαδάριος του ιερού ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίτσα Κυπριάδου Άνω Πατήσιων κ. Νικόλαος Χωριανόπουλος με την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίας Μαρίνης στα Μανίκια Κονιστρών

Επίσης, η εορτή της Αγίας Μαρίνης τιμήθηκε και στο ορειβατικό χωριό των Μανικίων επαρχίας Κονιστρών στον φερώνυμο κοιμητηριακό ναό όπου τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Οικονόμοι π. Ευάγγελος Σκιάνης εφημέριος Αγίου Βλασίου Κονιστρών, π. Αριστείδης Ρούσσος εφημέριος των ενοριών Διρευμάτων Κρεμαστού Μανικίων και ο Πρεσβύτερος π. Χρήστος Αποστόλου εφημέριος Τραχηλίου Αλιβερίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος της Αγίας Μαρίνης με την συμμετοχή πολλων πιστών που τίμησαν την εορτή.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Κοντοπευκου Αγίας Παρασκευής Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Νικόλαος Αναγνώστου με τον Ιεροψάλτη της ενορίας Μανικίων κ. Γεώργιο Λάμπρου.

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αγίας Μαρίνης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μετέβη στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου όπου τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα, χορεία ιερέων από ώμορες ενορίες της επαρχίας Αλιβερίου, τον Πανοσ Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Διακάκη εφημέριο του ιερού ναού, και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο στον οποίο αναφέρθηκε στην Αγία Μαρίνα ως πρότυπο μάρτυρος όπως την αναφέρει η υμνολογία της εκκλησίας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

    

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Σταματούλα Λεβέντη. Γεώργιος Μανώλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων