01/11/2022 01/11/2022 Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Μάτζαρη Οξυλίθου στην Κύμη ιερούργησε σήμερα, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για την εορτή των Αγίων Αναργύρων. Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τους Πανοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο Καπενή και Αντώνιο Αγγελόπουλο, τους Πρωτοπρεσβύτερους Γεώργιο Γιαννούλη, εφημέριο Αγίου...
01 Νοεμβρίου, 2022 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2022 - 16:44

Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάτζαρη Οξυλίθου στην Κύμη

Διαδώστε:
Η εορτή των Αγίων Αναργύρων στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μάτζαρη Οξυλίθου στην Κύμη

Στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου – Μάτζαρη Οξυλίθου στην Κύμη ιερούργησε σήμερα, Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ για την εορτή των Αγίων Αναργύρων.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία πλαισιούμενος από τους Πανοσιολογιώτατους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο Καπενή και Αντώνιο Αγγελόπουλο, τους Πρωτοπρεσβύτερους Γεώργιο Γιαννούλη, εφημέριο Αγίου Λουκά Αλιβερίου, Ευάγγελο Βογιατζή, εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου, Αντώνιο Γκίκα, εφημέριο Δύστου Αλιβερίου και τους Διακόνους Γεώργιο Γραμματή, εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Στυλιανό Πεταχτή, Απόστολο Μπάκουλη και Ιωάννη Τσακλάνο.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ανέπτυξε στον Θείο Λόγο του την ιατρική επιστήμη των Αγίων Αναργύρων και στην θαυματουργική χάρη που παρέχουν τα ιερά λείψανα των αγίων τα οποία είναι χαριτόβρυτα.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου τέλεσε τον μηναίο Αγιασμό απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς που προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστία.

Φωτογραφίες: Μαρία Βυζανιάρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων