22/05/2024 22/05/2024 Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Νέων Στυρέων – Καρύστου όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος συμπαρασταθηκε από τον Πανοσ. Αρχιμ. Πρόδρομο Γκέγκε, τον εκ...
22 Μαΐου, 2024 - 17:39
Τελευταία ενημέρωση: 22/05/2024 - 17:10

Η Εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Νέα Στύρα Καρύστου

Διαδώστε:
Η Εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στα Νέα Στύρα Καρύστου

Μέσα στο χαρμόσυνο κλίμα της Αναστάσεως του Χριστού τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο Ιερό Ναό των Νέων Στυρέων – Καρύστου όπου την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος συμπαρασταθηκε από τον Πανοσ. Αρχιμ. Πρόδρομο Γκέγκε, τον εκ Καρύστου καταγόμενο Σταυροφόρο – Οικονόμο Ιάκωβο Αστήθα εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκης Γαρδικίου και Πύλης, τον Πρεσβύτερο Δημήτριο Κανέλο εφημέριο ιερού ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Στυρέων, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Ρούπα εφημέριο του ιερού ναού, και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στο μήνυμα που προβάλει η εορτή της λαμπροφόρου αναστάσεως και η εορτή των τιμωμένων Αγίων Κωνσταστίνου και Ελένης.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απήθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή.

Επίσης, παρέστησαν ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος οι τοπικές αρχές και οι πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή των Στυρέων.

Φωτογραφία Μαρία Φωτεινού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων