25/04/2022 25/04/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της λαμπροφόρου Αναστάσεως και η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Αλιβερίου, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγάπης, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στον οποίο συμμετείχαν χορεία ιερέων. Μετά το πέρας του εσπερινού στο προαύλειο χώρο του ιερού...
25 Απριλίου, 2022 - 18:22

Η Εορτή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Αλιβέρι 

Διαδώστε:
Η Εορτή του Αγ. Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στο Αλιβέρι 

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η εορτή της λαμπροφόρου Αναστάσεως και η εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Αλιβερίου, κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό της Αγάπης, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στον οποίο συμμετείχαν χορεία ιερέων.

Μετά το πέρας του εσπερινού στο προαύλειο χώρο του ιερού ναού τελέσθηκε η Αρτοκλασία καθώς επίσης τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριος Καπενής.

Ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος με την πλαισίωση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου και συμμετοχή πολλών πιστών οι οποίοι τίμησαν την εορτή.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής στον προαναφερθέντα ιερό ναό τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την πλαισιώση των Πανοσ Αρχιμ Αμφιλοχίου Διακάκη προϊστάμενου ιερού ναού Αγίας Μαρίνης Αλιβερίου Δαμασκηνού Φυλακτού προϊστάμενου ιερού ναού Αγίας Σκέπης Παπάγου της Αρχιεπισκοπής Αθήνων Νικοδήμου Τσιμόγιαννη προϊστάμενου του ιερού νσού και τους Διακόνους Πρόδρομο Γκέγκε και Αποστόλου Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και αναφέρθηκε μέσα από διδάγματα και δωρεές της Αναστάσεως στους λόγου του Αποστόλου Παύλου που αναφέρει για την Ανάσταση.

Καθώς επίσης στο μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου που υπέμεινε με χαρά για τον Χριστό.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους πιστούς η χάρις του Αναστάντος Χριστού και του Αγίου Γεωργίου να εμπεδώνει την ένοια της δικαιώσεως που θα γίνει πεποίθηση και πράξη να μας χαρίζει την χαρά και την ειρήνη οι οποίες είναι τόσο απαραίτητες τόσο δυνατές για χαροποιήσει και ειρηνοποιήσει την ζωή μας.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο και τους ιερείς διακόνους η λιτανεία της εικόνος και των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου πέριξ του ιερού ναού καθώς επίσης παρέστησαν ο πρώην Δήμαρχος Κύμης κ. Δημήτριος Θωμάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γεώργιος Μπόκαρης και Νικόλαος Κιούσης κ. Αναστάσιος Βλάχος ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Ξύγγης η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου κ. Σοφία Κόλλια- Βότση η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αλιβερίου και περιχώρων κ. Σταματούλα Πανουργιά και πλήθος πολλων πιστών πιυ τίμησαν την εορτή.

Επίσης τους αναστάσιμους και πανηγυρικούς ύμνους της εορτής απέδωσε με ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Πρωτοψάλτου του ιερού ναού κ. Χαραλάμπους Μαζαράκη ο Πρωτοπρ Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος Αετού και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας με έδρα την Κάρυστό και την συμμετοχή άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Σταματούλα Λεβέντη Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων