06/12/2023 07/12/2023 Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπσικόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού και Προστάτου των απανταχού γής ναυτιλομένων τίμησαν Ιεροί Ναοί στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου. Με την ευκαιρία της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην πόλη της Καρύστου και συγκεκριμένα στον φερώνυμο Ιερό Ναό, όπου...
06 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:58
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2023 - 1:26

Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπσικόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού και Προστάτου των απανταχού γής ναυτιλομένων τίμησαν Ιεροί Ναοί στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.

Με την ευκαιρία της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποίησε ποιμαντική επίσκεψη στην πόλη της Καρύστου και συγκεκριμένα στον φερώνυμο Ιερό Ναό, όπου τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Παρίση, τον Πρωτοπρεβύτερο Πέτρο Κρίσιλια, εφημέριο του Ιερού Ναού, τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Ράπτη, εφημέριο Μύλων επαρχίας Καρύστου, και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ μέσα από τον οποίο αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς που τίμησαν την εορτή. Μεταξύ αυτών παρέστη ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος και εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ακολούθησε η Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Νικολάου.

Επίσης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αργυρού (Βύρα) Δυστίων ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Καπενή, τον Πρεσβύτερο Σταμάτιο Νόνα, εφημέριο των ενοριών Κοσκίνων και Αργυρού, και τον Διάκονο Απόστολο Μπάκουλη.

(Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μπάστας – Αναστάσιος Ρέτσας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων