26/03/2024 26/03/2024 Εορτάστηκε η θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον φερώνυμο ιερό ναό στην ενορία των Τσακαίων επαρχίας Καρύστου όπου υπηρέτησε ως εφημέριος ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλαβίτης. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομο Γκέγκε και τον Διάκονο Στυλιανό...
26 Μαρτίου, 2024 - 8:37
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2024 - 8:20

Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Εορτάστηκε η θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον φερώνυμο ιερό ναό στην ενορία των Τσακαίων επαρχίας Καρύστου όπου υπηρέτησε ως εφημέριος ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλαβίτης.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε την Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τον Πανοσ Αρχιμ Πρόδρομο Γκέγκε και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Αναφέρθηκε στην πνευματική ελευθερία την οποία μεταδίδει η εορτή του Ευαγγελισμού με το μήνυμα της ενανθρωπήσεως του Υιού του Θεού και την εθνική ελευθερία που μας την έδωσαν οι ήρωες πρόγονοι μας με τους αγώνες τους. Μεταξύ αυτών τόνισε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ υπήρξαν ηρωϊκά παραδείγματα ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Κωνσταντής Κανάρης.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα ηρωϊκά παραδείγματα των νεομαρτύρων που διατήρησαν την πίστη μας και στους αγωνιστές που μας έδωσαν την ελευθερία μας και αποτελούμε ένα ελεύθερο έθνος με παράδειγμα το μήνυμα της σημερινής διπλής εορτής του Ευαγγελισμού και της εθνικής επαναστάσεως.

Κλείνοντας το κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ απαύθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους πιστούς από τις ενορίες των Τσακαίων Ραπταίων και Μεσοχωρίων που τίμησαν την εορτή, ευχόμενος να αποτελέσει στον κάθε πιστό τον προσωπικό του ευαγγελισμό και ιδιαίτερα στους γονείς οι οποίοι οφείλουν να μεταδώσουν στα παιδιά τους το παράδειγμα της πνευματικής αγωγής εν παιδεία και νουθεσία κυρίου.

Την εορτή τίμησαν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μεσοχωρίων Ραπταίων και Τσακαίων κ. Γεώργιος Ρούσσης και οι πιστοί της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και τέλεσε την δοξολογία της εθνικής εορτής.

 

Η Εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στους Ζάρακες

Την θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τίμησε και η ώμορη ενορία των Ζαράκων στον φερώνυμο ιερό ναό όπου τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νικάνδρου με τον οποίο συλλειτούργησαν ο Πανοσ Αρχιμ Πορφύριος Γιαννάκης και ο Διάκονος Απόστολος Μπάκουλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος με θέμα την σημερινή θεομητορική εορτή και την εθνική επέτειο.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης/Γεώργιος Γεωργόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων