08/09/2021 08/09/2021 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου σε πολλούς ιερούς ναούς. Ιδιαιτέρως δε στον φερώνυμο ιερό ναό του Παρθενίου της επαρχίας Αλιβερίου, όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, τον οποίον πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριος Καπενής, οι Πρωτοπρ....
08 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2021 - 17:34

Η εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Καρυστίας

Διαδώστε:
Η εορτή του Γενέσιου της Θεοτόκου στην Μητρόπολη Καρυστίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε η Θεομητορική εορτή της Γεννήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου σε πολλούς ιερούς ναούς.

Ιδιαιτέρως δε στον φερώνυμο ιερό ναό του Παρθενίου της επαρχίας Αλιβερίου, όπου τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, τον οποίον πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. Νεκτάριος Καπενής, οι Πρωτοπρ. π. Γεώργιος Γιαννούλης εφημέριος του ναού Αγίου Λουκά, π. Ευάγγελος Βογιατζής από την ενορία του Αγίου Ιωάννου, ο Πρεσβύτερος π. Ανάργυρος Τσιπόκας εφημέριος Πετριών και ο π. Παύλος Κουντούρης όπου διακονεί στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό, καθώς και οι Διάκονοι π. Στυλιανός Πεταχτής και π. Απόστολος Μπάκουλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της θεομητορικής εορτής και ευχήθηκε με πατρικές ευχές προς όλους τους πιστούς. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε μικρά λιτανεία της εικόνος πέριξ του ιερού ναού, προεστώτος του Σεβασμιωτάτου κ. Σεραφείμ με την συμμετοχή των ιερέων και διακόνων.

Επίσης, στον Εσπερινό παρέστη ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Παρθενίου κ. Γεώργιος Χαϊνάς και οι πιστοί της ενορίας, οι οποίοι τίμησαν την εορτή ιστάμενοι εντός και εκτός του ιερού ναού βάση των υγειονομικών διατάξεων.

Εκ του αναλογίου έψαλαν ο Πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Άνω Βάθειας κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη, υπό την ευγενική παραχώρηση του Ιεροψάλτη του πανηγυρίζοντα ιερού ναού κ. Σταύρου Φράγκου.

Το εσπέρας της ιδίας ημέρας τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Θεομητορικής Εορτής στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της ενορίας των Στύρων, όπου χοροστάτησε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου, ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος, με την συμμετοχή των ιερέων και των φιλέορτων πιστών που τίμησαν την εορτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της Θεομητορικής εορτής στον προαναφερθέντα ιερό ναό μετέβη ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, όπου ιερούργησε της Θείας Ευχαριστίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο, με συλλειτουργούς ιερείς και διακόνους.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε προς όλους τους συμμετέχοντες πιστούς της ενορίας των Στύρων, μεταξύ εκ των οποίων παρέστη και ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος.

 

Κείμενο: Δημήτριος Πετρογιάννης

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης, Άγγελος Τόλιας

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων