05/09/2022 05/09/2022 Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου εορτή του Αγίου και ενδόξου Προφήτου Ζαχαρίου η οποία τιμήθηκε στην ενορία του Ελαιοχωρίου (Καραλήδες) Στυρέων επαρχίας Καρύστου. Συγκεκριμένα στο φερώνυμο κοιμητηριακό ιερό ναό του τιμωμένου Προφήτου Ζαχαρίου.όπου τελέσθηκε η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και του συνιερουργούντος εκ Στύρων Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως...
05 Σεπτεμβρίου, 2022 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 05/09/2022 - 13:45

Η εορτή του Προφήτη Ζαχαρία στην Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Η εορτή του Προφήτη Ζαχαρία στην Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου εορτή του Αγίου και ενδόξου Προφήτου Ζαχαρίου η οποία τιμήθηκε στην ενορία του Ελαιοχωρίου (Καραλήδες) Στυρέων επαρχίας Καρύστου.

Συγκεκριμένα στο φερώνυμο κοιμητηριακό ιερό ναό του τιμωμένου Προφήτου Ζαχαρίου.όπου τελέσθηκε η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και του συνιερουργούντος εκ Στύρων Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νικάνδρου με την συμμετοχή των συλλειτουργών ιερέων του Αρχιερατικού Επιτρόπου Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γερασίμου Παρίση τους Πανοσ Αρχιμ Καλλίνικο Χριστέλη εφημέριο ιερού ναού Αγίου Παύλου Καρέα εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής Βύρωνος και Υμητού Πορφύριο Γιαννάκη εφήμεριο της ενορίας τους Πρωτοπρ. Γεώργιου Ρούπα εφημέριο Νέων Στύρων Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ο οποίος και αναφέρθηκε στον στον τιμώμενο Προφήτη Ζαχαρία και στο παράδειγμα του υποδειγματικού πατέρα προς τον υιό του τον Τίμιο Πρόδρομο προτρέποντας δε τους νεώτερους πατέρες και γονείς για την παιδαγωγική και πνευματική ανατροφή των παιδιών τους ακολουθώντας το παράδειγμα του Προφήτου Ζαχαρίου και τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην εορτή 4 απο την ευρύτερη περιοχή των Στυρέων.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και τελέσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεων των αναπαυομένων του κοιμητηρίου της ενορίας

Επίσης στο αναλόγιο έψαλαν ο Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος Αετου επαρχίας Καρύστου και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με έδρα την Κάρυστο με τον Πρωτοψάλτη ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέων Στύρων κ.Ευάγγελο Δρούζα.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων