26/10/2021 26/10/2021 Μέσα σε εόρτιο πανηγυρικό κλίμα τιμήθηκε το 2ήμερο 25ης και 26ης Οκτωβρίου η μνήμη του λαοφιλούς εορταζομένου Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου σε φερώνυμους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 16:29
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 16:24

Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Διαδώστε:
Η γιορτή του Αγίου Δημητρίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Μέσα σε εόρτιο πανηγυρικό κλίμα τιμήθηκε το 2ήμερο 25ης και 26ης Οκτωβρίου η μνήμη του λαοφιλούς εορταζομένου Αγίου και ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου σε φερώνυμους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ιερούργησε στον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου του Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα, τους Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Πιλάτη Ευάγγελο Βογιατζή, εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Πρόδρομο Γκέγκε και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευχήθηκε καταλλήλως προς τους πιστούς μεταξύ των οποίων παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Πιλάτης με τον εορτάζοντα Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητος Αγίου Ιωάννου Δημήτριο Λάμπρου.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προέστη της λιτανείας της εικόνος.

Την άψογη οργάνωση της εορτής επιμελήθηκε ο π. Ευάγγελος Βογιατζής με την συνεργασία του εκκλησιαστικού συμβουλίου και πολλών εθελοντών της ενορίας.

Καθώς επίσης στον φερώνυμο ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Καδδίου-Κονιστρών ιερούργησε με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Οικονόμο Ευάγγελο Σκιάνη, εφημέριο Αγίου Βλασίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή, τον και κοπιάσαντα της άψογης ευπρέπειας του ιερού ναού της γενέτειράς του.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος.

Παρών έδωσαν οι πιστοί της ενορίας μεταξύ των οποίων ο εορτάζων Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καδδίου κ. Δημήτριος Χρούτας.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό στο Κάδδι-Κονιστρών, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσιολ. Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα, τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Αρσένιο Τριανταφύλλου από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Καρυών- Αχλαδερής, τους Οικονόμους Αριστείδη Ρούσσο, εφημέριο Διρευμάτων, Ευάγγελο Σκιάνη, εφημέριο Αγίου Βλασίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, ευχόμενος καταλλήλως προς τους πιστούς που συμμετείχαν στον εσπερινό.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το κόλλυβο του εορτάζοντος Αγίου Δημητρίου.

Εκ του αναλογίου έψαλε ο Ιεροψάλτης κ. Χρήστος Γαλάνης με τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Καθώς, επίσης, στην ενορία του Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος -με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ- του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου της οποίας προηγήθηκαν δεήσεις έξωθεν του παλαιό ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου και στην οικία όπου γεννήθηκε ο Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.

Τους ύμνους απέδωσαν χορός ιεροψαλτών με χοράρχη τον Μουσικολογιώτατο Πρωτοπρ. Σωτήριο Τσούγκα, εφημέριο Αετού και Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως με έδρα την Κάρυστο.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.
Δημήτριος Καραντζής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων