10/07/2023 10/07/2023 Με την πρέπουσα τιμή έλαβε χώρα η υποδοχή της ελεύσεως των ιερών λειψάνων των Αγίων ενδόξων νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, τα οποία εκομίσθηκαν με τις ευλογίες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτών Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου και του Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στον στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πολιούχου...
10 Ιουλίου, 2023 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2023 - 11:40

Η Κάρυστος υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης

Διαδώστε:
Η Κάρυστος υποδέχθηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης

Με την πρέπουσα τιμή έλαβε χώρα η υποδοχή της ελεύσεως των ιερών λειψάνων των Αγίων ενδόξων νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, τα οποία εκομίσθηκαν με τις ευλογίες των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτών Μυτιλήνης Ερεσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου και του Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στον στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου Πολιούχου πόλεως Καρύστου.

Τα ιερά λείψανα υποδέχθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Καρύστου ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο, Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Πόγκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου, Αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Παρίση, ιερείς εκ της επαρχίας Καρύστου και τον εφημέριο του ιερού ναού.

Μετά την υποδοχή, τελέσθηκε δέηση ενώπιον των ιερών λειψάνων και ακολούθως Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστάτουντος του Σεβασμιωτάτου κ. Νικάνδρου. Ενν συνεχεία τελέστηκε η ιερά παράκληση των Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης.

Με την παρουσία τους τίμησαν οι τοπικές αρχές και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή της Καρύστου ώστε να λάβουν την χάρη και ευλογία εκ των χαριτόβρυτων λειψάνων. Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος μίλησε για τον βίο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης και γενικότερα για τους νεομάρτυρες και δια την πρεσβείαν των αγίων.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογιες του Ποιμενάρχου κ. Σεραφείμ.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων