16/08/2021 16/08/2021 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε  η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  στον περίλαμπρο και περικαλή πανηγυρίζοντα Θεομητορικό Iερό Nαό της στην Κύμη στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου. Το Σαββάτου 14 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Εσπερινός, με βάση των υγειονομικών διατάξεων έξωθεν του Ιερού Ναού ο Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου...
16 Αυγούστου, 2021 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 16/08/2021 - 12:44

Η Μητρόπολη Καρυστίας εόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Η Μητρόπολη Καρυστίας εόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε  η Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου  στον περίλαμπρο και περικαλή πανηγυρίζοντα Θεομητορικό Iερό Nαό της στην Κύμη στην έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου.

Το Σαββάτου 14 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Εσπερινός, με βάση των υγειονομικών διατάξεων έξωθεν του Ιερού Ναού ο Αρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ αποδίδιδοντας τους πανηγυρικούς εσπέριους ύμνους και των Εγκωμίων της Παναγίας στον ανθοστόλιστο Επιτάφιό της πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Μπίτσικα εφημέριο του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Κύμης, τον Οικονόμο Απόστολο Μπασάνο εφημέριο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης, τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε προς τους συμμετέχοντες πιστούς, που συμμετείχαν μεταξύ των οποίων ο Αντιδήμαρχος κ. Αλεξάνδρου Θεόδωρος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Άγγελος Μαργέλης και ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημητρίου Θωμάς.
Την παραμονή της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χοροστάτησε στον φερώνυμο βυζαντινό Ιερό Ναό της ενορίας Καδδίου επαρχίας Κονιστρών,  κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. Αντώνιο Αγγελόπουλο και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή, ο οποίος και ανέλαβε την άψογη οργάνωση και ευπρέπεια του Ιερού Ναού της γενέτειράς του.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος προέστη των εγκωμίων και της λιτανείας του Επιταφίου της Παναγίας πέριξ του Ιερού Ναού. Εν συνεχεία ευλόγησε τους άρτους και ευχήθηκε προς τους συμμετέχοντες πιστούς, που τίμησαν την εορτή.
Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, την Κυριακή 15 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον Θεομητορικό Ιερό Ναό της Παναγίας Λιαουτσάνισσας, κήρυξε τον Θείο Λόγο και ευχήθηκε προς του συμμετέχοντες πιστούς, που προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστία.
Τέλος, στο αναλόγιο έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με τη συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών με την θαυμάσια απόδοση των ύμνων της λαμπρής πανηγύρεως.
Φωτογραφίες: Μάριος Μυλωνάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων