15/07/2022 15/07/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου την Πέμπτη 14 Ιουλίου τίμησε τη μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου. Όπως κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου υπό την πνευματική καθοδήγηση και ευλογία του Ποιμενάρχου της κ. Σεραφείμ τίμησε την εορτή του Οσίου Νικοδημου του Αγιορείτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη...
15 Ιουλίου, 2022 - 10:45
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 9:52

Η μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Διαδώστε:
Η μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου την Πέμπτη 14 Ιουλίου τίμησε τη μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Όπως κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου υπό την πνευματική καθοδήγηση και ευλογία του Ποιμενάρχου της κ. Σεραφείμ τίμησε την εορτή του Οσίου Νικοδημου του Αγιορείτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη όπου τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του άγοντος τα ονομαστήρια του Πρωτοσυγκελλου της Ιεράς Μητροπόλεως  Αρχιμ. Νικοδήμου Πόγκα με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο Εφημέριο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κύμης τους ιερείς από την επαρχίας Αλιβερίου Κύμης και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Την εορτή τίμησαν πολλοί πιστοί οι οποίοι συμμετέχοντας στην Θεία Ευχαριστία είχαν την πνευματική ευλογία να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο του Οσίου Νικοδήμου απότμημα του οποίου φυλάσσεται στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και να ευχηθούν στον π. Νικόδημο για την ονομαστική εορτή του.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με τις πατρικές και εόρτιες ευχές του στον εορτάζοντα π. Νικόδημο για την ονομαστική εορτή του και σε όλους τους συμμετέχοντες πιστούς στην εορτή.

Την υμνολογία της εορτής καθώς και την απόδοση των ύμνων έψαλαν εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τον οποίον πλαισίωσαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κύμης κ. Ευάγγελος Κόλλιας ο Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου {Παναγίτσα} Κυπριάδου Άνω Πατησίων κ. Νικολάος Χωριανόπουλος με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών στο αναλόγιο δίνοντας πανηγυρική έμφαση στην εορτή.

Αρχιερατικός Εσπερινός στο παρεκλήσι των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης στην ΑΓΕΤ Αλιβερίου

Το εσπέρας της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον εόρτιο εσπερινό της εορτής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης στο φερώνυμο παρεκλήσι εντός του εργοστασίου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι Αλιβερίου.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης. Αναστάσιος Ρέτσας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων