08/04/2024 08/04/2024 Με την ευκαιρία της εορτής της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου επαρχίας Κύμης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε κατά την τυπική διάταξη την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και εν συνεχεία την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος απο...
08 Απριλίου, 2024 - 10:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 10:48

Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως στην Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Κυριακή Σταυροπροσκυνήσεως στην Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Με την ευκαιρία της εορτής της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού εν μέσω της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Χαραλάμπους – Λευκών Αυλωναρίου επαρχίας Κύμης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε κατά την τυπική διάταξη την τελετή της Σταυροπροσκυνήσεως και εν συνεχεία την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος απο τον Αρχιμ. Αντώνιο Αγγελόπουλο, τον Πρωτοπρεσβύτερο Άγγελο Βακαλόπουλο και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε θεόπνευστα μέσα από την υμνολογία της εορτής της Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού τον οποίο προβάλει η εκκλησία μέσα στο πνευματικό στάδιο της Αγίας Τεσσαρακοστής προς ενίσχυση των πιστών.

Στην Θεία Ευχαριστία συμμετείχαν η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Θεολογία Μοναχή μετά της μοναστικής αδελφότητος και οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Αυλωναρίου.

Η Εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Κάρυστο

Με την ευκαρία της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως τελέσθηκε και στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στην πόλη της Καρύστου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία προεξήρχε ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση και τον Πρωτοπρ Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νίκανδρος με θέμα την σημερινή εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως μεταφέροντας και τις πατρικές και εόρτιες ευχές του Σεβασμιωτάτατου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Την εορτή τίμησαν μεταξύ των πολλών πιστών και ο Δήμαρχος Καρύστου κ. Ελευθέριος Ραβιόλος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων