25/03/2024 25/03/2024 Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης όπου έλαβε χώρα το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ. Συνιερούργησαν ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Ελευθέριος Σταμπέλος,...
25 Μαρτίου, 2024 - 16:47
Τελευταία ενημέρωση: 25/03/2024 - 16:19

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης

Διαδώστε:
Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κύμης

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή της Αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης όπου έλαβε χώρα το Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ.

Συνιερούργησαν ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος, ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Ελευθέριος Σταμπέλος, οι Πανοσ. Αρχιμ. Αντώνιος Αγγελόπουλος Πρόδρομος Γκέγκε, ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Μπίτσικας εφημέριος του ιερού ναού Ταξιαρχών Κύμης, ο Πρεσβύτερος Δημήτριος Σκούλικας εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νικανδρος ο οποίος αναφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο του μέσα απο το περιεχόμενο του απολυτικίου της εορτής Την Άχραντον Εικόνα σου προσκυνούμε αγαθέ.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος αναφέρθηκε εις την Ζ’ Οικουμενική Σύνοδο και την διατύπωση των δογμάτων αυτής περι των ιερών εικόνων και στο απολυτρωτικό έργο του Θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ο οποίος επανέφερε την εικόνα του θεού τον άνθρωπο εις το πρωτόκτιστο κάλλος καταλήγοντας στον γνωστό στίχο του Ιωσήφ Βρυέννιου Ουκ Αρνησόμεθα σε φίλη Ορθοδοξία.

Μετά το πέρας της θείας ευχαριστίας ακολούθησε η λιτάνευση των ιερών εικόνων πέριξ του ιερού ναού και το ιερό μνημόσυνο των προμάχων της ορθοδόξου πίστεως.

Την εορτή τίμησαν οι τοπικές αρχές και πλήθος πολλών πιστών απο την Κύμη.

Τους ύμνους επίσης απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολίτικου Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

 

Φωτογραφίες Μαρία Βυζανιάρη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων