19/02/2024 19/02/2024 Στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων του σε ενορίες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε  την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Οσίου Λουκά εν Στειρίω του ομωνύμου χωρίου Αγίου Λουκά Αλιβερίου, την Κυριακή (της Χαναναίας) 18 Φεβρουαρίου 2024. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:06
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 15:53

Κυριακή της Χαναναίας στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Κυριακή της Χαναναίας στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων του σε ενορίες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ τέλεσε  την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Οσίου Λουκά εν Στειρίω του ομωνύμου χωρίου Αγίου Λουκά Αλιβερίου, την Κυριακή (της Χαναναίας) 18 Φεβρουαρίου 2024.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καπενής, ο Πρωτοπρ. Γεώργιος Γιανννούλης εφημέριος του Ιερού Ναού και οι Διάκονοι Στυλιανός Πεταχτής και Απόστολος Μπάκουλης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ο οποίος έλαβε αφορμή με την ηγεμονία του λόγου του στη χθεσινή ευαγγελική περικοπή της Χαναναίας και ανέλυσε το εξ’ αυτής περιεχόμενο με το ηρωϊκό παράδειγμα της αυτοθυσίας της γυναικός Χαναναίας, η οποία με την ανυπόκριτη πίστη επιμονή και προσευχή της και αμέριστη έκφραση της προς το έλεος του θεού είχε το αποτέλεσμα και την βεβαίωση του ποιηθέντος θαύματος από τον Χριστό στην θεραπεία της δαιμονιζομένης θυγατρός της.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ τέλεσε ιερά μνημόσυνα ευσεβών ενοριτών.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε μέσα από την ιερά παράδοση της Εκκλησίας στην ωφέλεια την οποία αποτελεί το ιερό μνημόσυνο με την λατρευτική πράξη της Εκκλησίας.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης εκ της ενορίας των Παραμεριτών Αλιβερίου κ. Ιωάννης Τζώρτζης με τους Ιεροψάλτες του Iερού Nαού και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων Αναγνώστη κ. Αναστάσιο Ρέτσα και Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Σταματούλα Λεβέντη – Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων