18/07/2021 18/07/2021 Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 με τα ισχύοντα των υγειονομικών διατάξεων επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία εορτάστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Κύμη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο...
18 Ιουλίου, 2021 - 15:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2021 - 17:59

Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην I.M. Καρυστίας

Διαδώστε:
Κυριακή των Αγίων Πατέρων στην I.M. Καρυστίας

Την Κυριακή 18 Ιουλίου 2021 με τα ισχύοντα των υγειονομικών διατάξεων επί τη ιερά μνήμη των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της Δ’ Οικουμενικής Συνόδου, η οποία εορτάστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην Κύμη ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο τον Πρωτοπρ Γεώργιο Μπίτσικα εφημέριο ιερού ναού Τσξιαρχών Κύμης τον Οικονόμο Απόστολο Μπασάνο εφημέριο του ιερού ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ στους παριστάμενους πιστούς που συμμετείχαν στην λειτουργική σύναξη της Θείας Ευχαριστίας και εν συνεχεία ετέλεσε όπως είθισται κατα την ημέρα ταύτην το καθιερωμένο ετήσιο ιερό μνημόσυνο των κεκοιμημένων αρχιερέων των αρχιερατευσάντων εν τη Ιερά Μητροπόλη Καρυστίας και Σκύρου.

Επίσης, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στην ενορία των Ταξιαρχών (Κακολύρι) επαρχίας Κονιστρών ιερούργησε κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ο εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου Σεβασμασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Πρωτοπρ Κωνσταντίνο Σαρρή Οικονόμο Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο ενορίας Διρρευμάτων τον Πρεσβύτερο Χρήστο Φραγκίσκο εφημέριο ενορίας Ανδρονιάνων τοποτηρητή της ενορίας και τον Διάκονο Πρόδρομο Γκέγκε.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος με θέμα: (την ενότητα της πίστεως και την κοινωνία του αγίου πνεύματος ……) το οποίο ανέπτυξε στους παρισταμένους πιστούς και συμμετέχοντας στην λειτουργική σύναξη.

Εν συνεχεία ετέλεσε ιερό μνημόσυνο του εκδημήσαντος ιεροπάτορος και ιεροψάλτου του εί σειρά πολλών ετών διακονήσαντος το αναλόγιο του ιερού ναού κ. Ιωάννου Ρούσσου κατά σάρκα πατρός του π. Αριστείδου Ρούσσου.

 

Φωτογραφίες: Ευάγγελος Στάμου – Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων