30/04/2023 30/04/2023 Μέσα στην χαρμόσυνο και πανηγυρική εορτή της Αναστάσεως του Χριστού τιμήθηκε σήμερα  η  εορτή  των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών μετά των συνεορταζόντων Αγίων  Ἰωσὴφ τὸν ἐξ Ἀριμαθαίας καὶ  Νικόδήμου του νυκτερινού μαθητού στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κύμη. Με την ευκαιρία της σημερινής εορτής τελέσθηκε η ευχαριστήριος  λειτουργική σύναξη  στο καθολικό της Ιεράς Μονής...
30 Απριλίου, 2023 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 17:51

Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Διαδώστε:
Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κύμης

Μέσα στην χαρμόσυνο και πανηγυρική εορτή της Αναστάσεως του Χριστού τιμήθηκε σήμερα  η  εορτή  των Αγίων Μυροφόρων Γυναικών μετά των συνεορταζόντων Αγίων  Ἰωσὴφ τὸν ἐξ Ἀριμαθαίας καὶ  Νικόδήμου του νυκτερινού μαθητού στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κύμη.

Με την ευκαιρία της σημερινής εορτής τελέσθηκε η ευχαριστήριος  λειτουργική σύναξη  στο καθολικό της Ιεράς Μονής προεξάρχοντος  του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε την  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  μετά των συλλειτουργών  ιερέων: Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Γιαννακόπουλο, Γέροντος της Ιεράς Μονής και Ηγουμένου  της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών Αχλαδερής,  τον Αρχιμανδρίτη Πρόδρομο Γκέγκε, τον Πρεσβύτερο  Ίγορ Ιωάννη  Ζιρόγιεβιτς και  τους Διακόνος Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στα τιμώμενα πρόσωπα των Μυροφόρων Γυναικών και των Κηδευτών του Χριστού μέσα απο βαθυστόχαστα μηνύματα που αναφέρουν περι αυτών οι Άγιοι Γρηγόριος Επίσκοπος Αντιόχειας και ο ιερός Ιωάννης ο Χρυσόστομος.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μετά το κήρυγμα του ευχήθηκε με τις αναστάστιμες και εόρτιες ευχές του προς τον πολυσέβαστο εορτάζοντα Γέροντα της Ιερας Μονής π. Νικόδημο για την ονομαστική εορτή του την οποία άγει σήμερον  εξ ονόματος του  εορτάζοντος Αγίου Νικοδήμου νυχτερινού μαθητού και κηδευτού του Χριστού αλλά και προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην θεία ευχαριστία.

Τους ύμνους απέδωσαν ο χορός των μοναζουσών της ιερας μονής με την παρουσία της Ηγουμένης της ιεράς μονής Συγκλητικής μοναχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων