29/01/2024 29/01/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε την Κυριακή ΙΕ’ Λουκά (του Ζακχαίου) 28 Ιανουαρίου 2024 ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία της Δροσιάς (Παλαιό Ζαπάντι) επαρχίας Αλιβερίου όπου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας μετά των συλλειτουργών ιερέων τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Καλιπολίτη...
29 Ιανουαρίου, 2024 - 16:27
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2024 - 16:01

Κυριακή του Ζακχαίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Διαδώστε:
Κυριακή του Ζακχαίου στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πραγματοποίησε την Κυριακή ΙΕ’ Λουκά (του Ζακχαίου) 28 Ιανουαρίου 2024 ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία της Δροσιάς (Παλαιό Ζαπάντι) επαρχίας Αλιβερίου όπου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας μετά των συλλειτουργών ιερέων τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Αντώνιο Αγγελόπουλο τον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Καλιπολίτη εφημέριο της όμορης ενορίας Λεπούρων και του Ιερού Ναού και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε μέσα από το θεόπνευστο κήρυγμα του στη ευαγγελική περικοπή του Ζακχαίου.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με την συμπλήρωση των 40 ημερών απο την εις κύριον εκδημίας του αοιδίμου αδελφού και συλλειτουργού γενομένου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου ετέλεσε ιερό μνημόσυνο υπέρ αναυπαύσεως της μακαρίας ψυχής αυτού καθώς επίσης ευσεβούς ενορίτου και δωρητού της ενορίας.

 

Την Κυριακή ΙΕ Λουκά 28 Ιανουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Μαρμάρι επαρχίας Καρύστου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Παρίσης με τον Πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Νόβα εφημέριο του ιερού ναού.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος τέλεσε ιερό μνημόσυνο ευσεβούς ενορίτισας.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης – Θεόδωρος Πέπας)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων