08/12/2021 08/12/2021 8 Δεκεμβρίου 1968 – 8 Δεκεμβρίου 2021. Πενήντα τρία χρόνια στο πηδάλιο της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας, ακούραστος λειτουργός του επίγειου θυσιαστηρίου. Μέσα στο εόρτιο κλίμα του μηνός Δεκεμβρίου, ακριβώς πριν 53 έτη, τέτοια ημέρα ενθρονίστηκε στην καθέδρα της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου ο εκ Κοσμά της Κυνουρίας καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ....
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 14:41

Μητροπολίτης Σεραφείμ: 53 χρόνια στο πηδάλιο της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σεραφείμ: 53 χρόνια στο πηδάλιο της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας

8 Δεκεμβρίου 1968 – 8 Δεκεμβρίου 2021. Πενήντα τρία χρόνια στο πηδάλιο της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας, ακούραστος λειτουργός του επίγειου θυσιαστηρίου.

Μέσα στο εόρτιο κλίμα του μηνός Δεκεμβρίου, ακριβώς πριν 53 έτη, τέτοια ημέρα ενθρονίστηκε στην καθέδρα της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου ο εκ Κοσμά της Κυνουρίας καταγόμενος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ Ρόρης.

Έτσι, την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ εόρτασε με απλότητα στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδος Κύμης την 53η επέτειο του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ, με την ασκητική απλότητα, η οποία τον διακατέχει και με την κατανυκτική, μελωδική και μουσική κατάρτισή του, απέδωσε τους ύμνους στο αναλόγιο του ιερού ναού.

Την Θεία Ευχαριστία ετέλεσε ο Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητρόπολης και εφημέριος του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Σταμπέλος, με τον εφημέριο του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων Οξυλίθου, π. Ιωάννη Αντωνίου, τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Δημήτριο Σκούλικα. Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας, ο εφημέριος Διρρευμάτων Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος και ο Διάκονος Πρόδρομος Γκέγκες.

Πριν την απόλυση ο Πρωτοπρ. Ελευθέριος Σταμπέλος  προσφώνησε εξ ονόματος κλήρου και πιστών τον Σεβασμιώτατο για την επέτειο της ενθρονίσεως του.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε εκ μέρους του όλο τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεως, που διαποιμαίνει, και τέλος δέχθηκε τις ευχές των πιστών που συμμετείχαν με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων.

Παράλληλα με την επέτειο ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου, η σημερινή ημέρα είναι σημαντική και για έναν ακόμα λόγο: στην Εύβοια και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα, σαν σήμερα, το 1968, τελέσθηκε στην πόλη της Χαλκίδος η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κυρού Νικολάου Σελέντη εκ της ιεράς νήσου Τήνου, ενός πράου και ταπεινού Ιεράρχου και πλέον λειτουργού του ουράνιου θυσιαστηρίου με τον οποίο ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ συνδέονταν με πνευματικούς δεσμούς εκ των φοιτητικών χρόνων τους.

 

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης, Παναγιώτα Γαλανού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων