19/09/2021 19/09/2021 Το εσπέρας της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου προστάτου των κυνηγών, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι το οποίο ανηγέρθει δαπάναις του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης και ευρίσκεται εις την περιοχή των Καλημεριάνων της Κύμης. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε αποδίδοντας τους ύμνους εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας...
19 Σεπτεμβρίου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2021 - 22:57

Ο Καρυστίας Σεραφείμ στον Άγιο Ευστάθιο Καλημεριάνων – Κύμης

Διαδώστε:
Ο Καρυστίας Σεραφείμ στον Άγιο Ευστάθιο Καλημεριάνων – Κύμης

Το εσπέρας της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου παραμονή της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου προστάτου των κυνηγών, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός στο φερώνυμο ιερό παρεκλήσι το οποίο ανηγέρθει δαπάναις του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης και ευρίσκεται εις την περιοχή των Καλημεριάνων της Κύμης.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε αποδίδοντας τους ύμνους εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιωμένος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ. Ελευθέριο Σταμπέλο, τον Οικονόμο Αριστείδη Ρούσσο εφημέριο Διρρευμάτων, τον Πρεσβύτερο Ιωάννη Μπατή εφημέριο Καλημεριάνων και τους Διακόνους Στυλιανό Πεταχτή και Πρόδρομο Γκέγκε.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στη μνήμη του προστάτου των κυνηγών Αγίου Ευσταθίου, και στην συνέχεια ευλόγησε την Αρτοκλασία.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Τοποικής Κοινότητος Καλημεριάνων κ. Φίλιπος Βογιατζής τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Κύμης και πολλοί πιστοί απο την ευρύτερη περιοχή της Κύμης όπου τίμησαν την εορτή τηρούντων των υγειονομικών διατάξεων.

Επίσης, στο αναλόγιο πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων