04/12/2023 05/12/2023 Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ κατά την ποιμαντική επίσκεψη του στην επαρχία του Αλιβερίου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον Μπιρνιά – Αγίου Λουκά πλησίον των λιγνιτωρυχείων Αλιβερίου. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη...
04 Δεκεμβρίου, 2023 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/12/2023 - 0:23

Ο Καρυστίας Σεραφείμ στην Αγία Βαρβάρα Μπιρνιά – Αγίου Λουκά Αλιβερίου

Διαδώστε:
Ο Καρυστίας Σεραφείμ στην Αγία Βαρβάρα Μπιρνιά – Αγίου Λουκά Αλιβερίου

Με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ κατά την ποιμαντική επίσκεψη του στην επαρχία του Αλιβερίου ετέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον φερώνυμο Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας στον Μπιρνιά – Αγίου Λουκά πλησίον των λιγνιτωρυχείων Αλιβερίου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Τσιμόγιαννης Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Παύλος Κουντούρης, εφημέριος Παρθενίου, π. Γεώργιος Γιαννούλης, εφημέριος Αγίου Λουκά – Αλιβερίου, π. Ευάγγελος Βογιατζής, εφημέριος Αγίου Ιωάννου – Αλιβερίου, ο Πρεσβύτερος π. Παναγιώτης Καμπόλης, εφημέριος Γαβαλά και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Κατά την διάρκεια του κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Σκύρου κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε με τον θεόπνευστο λόγο του στο πρόσωπο της τιμωμένης Αγίας Βαρβάρας μέσα απο τον βίο και το μαρτύριο της το οποίο με υπομονή και καρτερία υπέστη απο τον τύρανο πατέρα της και με το παράδειγμα της ακλόνητης πίστεως της στον Χριστό παρέδωσε ολοκληρωτικά την αγία ψυχή της.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ στο επίκεντρο του λόγου του προέτρεψε με την πνευματική και πατρική καθοδήγηση του τους γονείς με αυτή την διδασκαλία και την καθοδήγηση τους με την οποία να εμπνέουν με το χριστιανικό ήθος τα νέα παιδιά μας κοντά στην ορθόδοξη ημών πίστη και στο Χριστό από την μικρή ηλικία τους με αφορμή το παράδειγμα της σημερινής Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ απευθύνοντας τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς αναφέρθηκε και στη συρρίκνωση του λιγνιτωρυχείου και τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας ο οποίος στέκει ακλόνητος εδώ και να παρέχει ευλογία σε όλη την περιοχή του Αλιβερίου.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Αναγνώστης Ιεροψάλτης Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιβολίων κ. Αναστάσιος Ρέτσας με τους ιεροψάλτες του ΙΘερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων