17/10/2021 17/10/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Καρύστου τέλεσε σήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, Δ’ Λουκά, των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στο πλαίσιο των πολλών ποιμαντικών του επισκέψεων. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Παρίσης, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου, ο Πρεσβύτερος...
17 Οκτωβρίου, 2021 - 12:50

Ο Καρυστίας Σεραφείμ στο μνημόσυνο υπέρ των ανθρώπων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου

Διαδώστε:
Ο Καρυστίας Σεραφείμ στο μνημόσυνο υπέρ των ανθρώπων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου

Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου της Καρύστου τέλεσε σήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου, Δ’ Λουκά, των Αγίων Θεοφόρων Πατέρων της εν Νικαία Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, στο πλαίσιο των πολλών ποιμαντικών του επισκέψεων. Μαζί του συλλειτούργησαν ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Παρίσης, Αρχιερατικός Επίτροπος Καρύστου, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Ράπτης, εφημέριος Μύλων και Αντιπρόεδρος του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Πέτρος Κρίσιλιας, εφημέριος του ιερού ναού και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής. Συμπροσευχόμενος εν τω ιερό βήματι ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Κωνσταντίνος Φράγκος.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφερόμενος στην σημερινή ευαγγελική περικοπή της παραβολής του σπορέως.

Το «Παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Καρύστου Ελευθέριος Ραβιόλος, ο Γραμματέας του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου Ευάγγελος Ορφανός, καθώς και πολλοί πιστοί που συμμετείχαν στην Θεία Ευχαριστία με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τέλεσε το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ευεργετών δωρητών και τροφίμων του εκκλησιαστικού γηροκομείου Καρύστου και ευσεβών ενοριτών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων