20/07/2022 20/07/2022 Τιμήθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, τα ιερά παρεκκλήσια στη μνήμη του οποίου ατενίζουν στις ψηλότερες κορυφές των ορέων σε πολλές περιοχές της Ευβοίας. Ιδιαιτέρως δε, το ανακαινισμένο φερώνυμο ξωκκλήσι της ενορίας του Καλεντζίου (Πράσινο) Αλιβερίου, το οποίο δεσπόζει σε υψόμετρο 450 μέτρων και από το οποίο ο κάθε προσκυνητής ατενίζει τον ευβοϊκό...
20 Ιουλίου, 2022 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2022 - 8:38

Ο Καρυστίας Σεραφείμ στον Προφήτη Ηλία Καλεντζίου Αλιβερίου

Διαδώστε:
Ο Καρυστίας Σεραφείμ στον Προφήτη Ηλία Καλεντζίου Αλιβερίου

Τιμήθηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, τα ιερά παρεκκλήσια στη μνήμη του οποίου ατενίζουν στις ψηλότερες κορυφές των ορέων σε πολλές περιοχές της Ευβοίας. Ιδιαιτέρως δε, το ανακαινισμένο φερώνυμο ξωκκλήσι της ενορίας του Καλεντζίου (Πράσινο) Αλιβερίου, το οποίο δεσπόζει σε υψόμετρο 450 μέτρων και από το οποίο ο κάθε προσκυνητής ατενίζει τον ευβοϊκό κόλπο, το βόρειο αιγαίο πέλαγος και τη λίμνη στον κάμπο του Δύστου της επαρχίας Αλιβερίου.

Την παραμονή της εορτής, όπου ο ήλιος έγνω την δύση αυτού, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος απο τον Πρωτοπρ. Παύλο Κουντούρη, εφημέριο των ενοριών Παρθενίου και Καλεντζίου, τον Πρεσβύτερο Χρήστο Αποστόλου, εφημέριο Τραχηλίου και τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αγία μορφή και προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία.

Επίσης, στον εσπερινό παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Πρασίνου Λάμπρος Γραβαρίτης και πολλοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου.

Ο ιερός Ναός του Προφήτη Ηλία ανακαινίσθηκε εσωτερικά και εξωτερικά του περιβάλλοντος χώρου, με δαπάνες του φιλάγιου και ευσεβούς ενορίτου, εκ Καλεντζίου καταγομένου, Αντιστράτηγου (εα) κ. Γεωργίου Σπανού, μετά των οικογενειών του.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων