10/09/2023 15/09/2023 Στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων του σε ακριτικές ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ορεινή και ολιγάνθρωπη ενορία των Μανικίων επαρχίας Κονιστρών Κύμης την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 10 Σεπτεμβρίου 2023. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη...
10 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2023 - 18:16

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στα Μανίκια Ευβοίας την Κυριακή προ της Υψώσεως

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στα Μανίκια Ευβοίας την Κυριακή προ της Υψώσεως

Στο πλαίσιο των ποιμαντικών επισκέψεων του σε ακριτικές ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ορεινή και ολιγάνθρωπη ενορία των Μανικίων επαρχίας Κονιστρών Κύμης την Κυριακή προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ Πρόδρομος Γκέγκες, ο Οικονόμος Αριστείδης Ρούσσος, εφημέριος των ενοριών Διρρευμάτων Κρεμαστού Μανικίων και ο Διάκονος Στυλιανός Πεταχτής.

Κατά τη διάρκεια του κοινωνικού κήρυξε τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ ο οποίος αναφέρθηκε στην σημερινή αποστολική και ευαγγελική περικοπή.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε δια μακρών στην επικείμενη εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού τον οποίο προβάλλει η Εκκλησία μας ως όπλο κατά του διαβόλου, βοηθό των πιστών, προβολέα οδηγό της ζωής τους και κλειδί, δια του οποίου ανοίγει ο πιστός τον παράδεισο να εισέλθει στην Βασιλεία των Ουρανών.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ απήυθυνε τις πατρικές και εόρτιες ευχές του προς τους πιστούς της ενορίας που συμμετείχαν στη Θεία Ευχαριστία.

Μεταξύ εξ αυτών παρέστη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μανικίων κ. Κωνσταντίνος Σεφερλής.

Τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης του Iερού Nαού Αγίου Δημητρίου Αγίας Παρασκευής Κοντοπεύκου Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Νικόλαος Αναγνώστου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων