17/09/2021 17/09/2021 Την ιερά μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης η οποία κοσμεί το αγιολόγιο της αγίας και ορθοδόξου εκκλησίας, όπως και εορτάσθηκε σε φερώνυμους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε τηρουμένων υγειονομικών διατάξεων ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό...
17 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2021 - 17:34

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Αγία Σοφία Πλατάνας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην Αγία Σοφία Πλατάνας

Την ιερά μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης η οποία κοσμεί το αγιολόγιο της αγίας και ορθοδόξου εκκλησίας, όπως και εορτάσθηκε σε φερώνυμους ιερούς ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε τηρουμένων υγειονομικών διατάξεων ο Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό στην ενορία της Πλατάνας, επαρχίας Κύμης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, συν τη χορεία των ιερέων και των διακόνων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχόμενος καταλλήλως προς τους πιστούς που συμμετείχαν.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ προέβη εις χειροθεσία απονέμοντας το οφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρου στον δραστήριο εφημέριο του ιερού ναού π. Απόστολο Αλμαλιώτη, ο οποίος διακονεί με αφοσίωση τον ιερό ναό και τους πιστούς της ενορίας της Πλατάνας.

Τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αθανασίου Κύμης κ. Ευάγγελος Στάμου, ο Λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Παναγίτσα) Κυπριάδου Άνω Πατησίων κ. Νικολάος Χωριανόπουλος και ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κύμης κ. Ευάγγελος Κόλλιας.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος πέριξ του ιερού ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αγίας Σοφίας ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ιερούργησε εις στον φερώνυμο ιερό ναό στην ενορία της Δροσιάς (Παλαιό Ζαπάντι) επαρχίας Αλιβερίου, με συλλειτουργούς τον Πρωτόσυγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. Νικόδημο Πόγκα, τον Πρεσβύτερο Νικόλαο Καλλιπολίτη εφημέριο ενορίας Λεπούρων και τοποτηρητού της ενορίας, μετά των Διακόνων Στυλιανού Πετάχτη και Αποστόλου Μπάκουλη.

Τον θείο λόγο κήρυξε και ευχήθηκε εόρτια ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ στους παριστάμενους πιστούς της ενορίας.

Εκ του αναλογίου έψαλε ο εκ Φιλιατρών Μεσσήνιος Πρωτοψάλτης κ. Αριστείδης Λαμπρόπουλος με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας Δημήτριο Πετρογιάννη.

Καθώς επίσης η εορτή της Αγίας Σοφίας εορτάσθηκε και στον φερώνυμο ιερό ναό στην ενορίας της Γραμπιάς επαρχίας Καρύστού, όπου ιερούργησε κατόπιν άδειας και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου ο εκ Στύρων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ. Αρχιμ. Γεράσιμο Παρίση, μετά των Πρεσβυτέρων Γεωργίου Ράπτη του και Αντιπροέδρου του Δ.Σ Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου και εφημερίου ενορίας Μύλων και Γεωργίου Βλάχου εφημερίου του ιερού ναού.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος όπως και ευχήθηκε εόρτια προς όλους τους πιστούς της ενορίας όπου συμμετείχαν, ώστε να τιμήσουν την εορτή ιστάμενοι των υγειονομικών διατάξεων, μεταξύ του οποίου παρισταμένου αξιότιμου κ. Ευάγγελου Ορφανού, Γραμματέως του Δ.Σ Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Καρύστου, ο οποίος και διηκόνησε στο αναλόγιο.

 

Κείμενο: Δημήτριος Πετρογιάννης

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης, Ευάγγελος Στάμου, Αντώνιος Αστίθας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων