09/05/2023 09/05/2023 Η μνήμη του Οσίου Νικολάου του εν Βουνένοις τιμήθηκε στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι στο ορεινό και μετέωρο χωριό του Κούτουρλα Διρφύων της Διρφυακής Υπαίθρου. Ο εορτασμός έγινε εν μέσω πυκνής ομίχλης η οποία επισκίαζε τα ελατοσκεπάστα άλση του όρους. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η...
09 Μαΐου, 2023 - 16:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 16:54

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην εορτή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στο Όρος των Διρφύων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Καρυστίας στην εορτή του Αγίου Νικολάου εν Βουνένοις στο Όρος των Διρφύων

Η μνήμη του Οσίου Νικολάου του εν Βουνένοις τιμήθηκε στο φερώνυμο ιερό παρεκκλήσι στο ορεινό και μετέωρο χωριό του Κούτουρλα Διρφύων της Διρφυακής Υπαίθρου. Ο εορτασμός έγινε εν μέσω πυκνής ομίχλης η οποία επισκίαζε τα ελατοσκεπάστα άλση του όρους.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την ευγενή και φιλόξενη παραχώρηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Συλλειτούργησαν κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.

Παρά τις καιρικές συνθήκες, πολλοί ήταν οι φιλέορτοι πιστοί από την Αθήνα, την Χαλκίδα, την Κύπρο, και την ευρύτερη περιοχή των Διρφύων που τίμησαν την εορτή και προσήλθαν στην Θεία Ευχαριστία.

Στη συνέχεια παρακάθισαν όλοι στην εόρτια τράπεζα με τη μέριμνα του κτήτορος ιδρυτού του ιερού παρεκκλησίου και Υμνογράφου των Αλεξανδρέων Εκκλησίας Δρος Χαραλάμπους Μπούσια.

 

Φωτογραφίες Φώντος Φωτίου, Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων